Kategorier
Musikk R&B

Candi Statons strålende comeback

Candi Staton spiller på Cosmopolite lørdag 30. april. Her er min anmeldelse av den fabelaktige comebackskiva His Hands, der hun fikk hjelp av Will Oldham,  Lambchop og Damon Albarn.

Candi Staton
His Hands
Honest Jon’s Records/EMI 2006
5/6

Strålende comeback med hjelp av nye venner.

66 år gamle Candi Staton har flere musikalske liv enn en katt. Hun startet som gospelsanger på 1950-tallet, meldte overgang til dyp sørstatssoul på 60-tallet og ble discodiva med ”Young Hearts Run Free” på 70-tallet. I 1982 vendte en alkoholisert Staton tilbake til Gud og gospel, men når gjør hun comeback som souldiva – med like stor bravur som Solomon Burke og Bettye LaVette.

En av de største forskjellene på gospel og soul er at kjødets lyster er bannlyst i gospel, og med His Hands tømmer Staton seg for kjærlighet og knuste hjerter. Det er langt fra ”bills, bills, bills”-filosofien til Destiny’s Child til Statons såre sanger om kjærlighet som ruster og menn som slår.

Og nevnte jeg den pussige gjengen som står bak? Den fantastiske tittellåten er skrevet av Will Oldham, albumet er produsert av Mark Nevers (Lambchop), gitt ut på selskapet til Damon Albarn og musikerne er Lambchop-folk, Statons egne barn og veteranen Barry Beckett på orgel. Men Candi er stjernen.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..