Kategorier
Musikk R&B

Hilife-soul med Sampeace Brown

Lørdag 7. mai spiller Sampeace Brown på Carolines Cafe & Bar i Christian Kroghs gate 32. Brown har holdt koken i musikkbransjen siden han var tenåring i Nigeria på 1970-tallet, men jeg har bare anmeldt én av hans mange plater. Her er den

Sampeace Brown
Hilife Soul
T-Kay Records/Street Solid Records 2002
3/6

Sampeace Brown må ikke forveksles med Sam Brown (kjent for 1987-slageren «Stop»), men startet karrieren i Nigeria allerede som tenåring på 70-tallet. Han flyttet til Norge på 80-tallet, og Hilife Soul er hans tredje album her til lands.

Albumet starter svært lovende med den innsmigrende «Africa Is Bleeding», med et lekkert fundament i Chuck D. Fraziers gitarer, Håvard Stokstads bass og en elegant blåserseksjon. Men den lovende starten innfris aldri helt, og for mange av de påfølgende sporene blir vel dovne og gammeldagse i mine ører.

Hilife Soul er rotfestet i en gammeldags reggaegroove, med tydelige spor fra klassisk soul og pop. Bob Marley og Marvin Gaye er tydelige forbilder, sistnevnte kommer godt fram i en altfor lang versjon av «Let’s Get It On».

Gode intensjoner og en uttrykksfull stemme til tross, Sampeace Brown klarer ikke å riste av seg heltenes lange skygger. Når det i tillegg er lite spor av det som har skjedd siden forbildenes død innen reggae, pop og soul blir resultatet en sympatisk, men til sjuende og sist anakronistisk plate.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..