Kategorier
Tegneserier

Civil War: Superheltenes borgerkrig

Dagens tegneserietips: Schibsted har samlet Mark Millars Civil War mellom to permer. Sjekk ut anmeldelsen jeg skrev da historien gikk som biserie i Spider-Man i 2007, for dette er superheltsåpeopera av høy klasse.(Les en langt bedre og grundigere anmeldelse av
Civil War her. Du kan lese mer om Mark Millar, hjernen bak filmer som Wanted og Kick-Ass, her. Jeg skriver om Spider-Mans mørkeblå fortid her, superheltenes historie og betydning her og her, samt revitaliseringen av superheltene her.)

Mark Millar, J. Michael Straczynski, Steve McNiven, Ron Garney m.fl.
Spider-Man nr. 4
Schibsted Forlagene 2007
5/6

Marvel-universet snus på hodet på underholdende vis.

Marvel Comics er flink til å involvere alle sine superhelter i gigantiske crossover-prosjekter, men selv om disse storslåtte historiene varsler dramatiske endringer, ender de ofte opp med å stadfeste status quo. De siste årene har derimot Marvel løsnet på snippen, hyrt inn bransjens dyktigste forfattere og gitt dem friere tøyler enn tidligere.

Skotten Mark Millar har alt overbevist med Ultimate X-Men og Ultimates, og i crossoverserien Civil War snur han livet til Marvels største helter brutalt på hodet. I kjølvannet av krigen mot terror ser amerikanske myndigheter seg lei på maskerte superhelter som opererer anonymt, og innfører derfor en lov for å tvinge heltene til å registrere seg med fullt navn.

Civil War går nå for fulle mugger i det norske Spider-Man-bladet, som med sine 84 sider nå er markedets mest underholdende superheltblad. Selv om historien strengt tatt trykkes i gal rekkefølge og en tredel av bladet kastes bort på den veltegnede, men ikke særlig spennende ”Feral”-historien.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..