Kategorier
Intervjuer Kunst Musikk

Datarocks leker

Når Fredrik Saroea (34) kommer hjem fra en av sine tallrike utenlandsturneer med bandet Datarock, har han alltid bagasjen full av nye leker. Til seg selv.


ÅNDSNERDER. Wayne Coyne i The Flaming Lips og Fredrik Saroea i Datarock fant hverandre på Lollapaloozafestivalen i Santiago. Foto: Lasse Baklien

I april møttes to raggete menn med sans for psykedelisk rock og pussige leketøy i Chile. Bergenseren Fredrik Saroea (34) er mannen som alltid tar på seg sin røde joggedress når han opptrer som frontfigur i Datarock. Wayne Coyne (50) pleier å synge fra innsiden av en diger plastboble når The Flaming Lips gjør sine konserter. Nå deler de to bandene scene med Kanye West og The Killers på tidenes første latinamerikanske utgave av Lollapaloozafestivalen.

Saroea har med en gave til Coyne: En diamantformet figur i rød vinyl, med stirrende blå øyne og lubne armer og ben. Plastkrabaten er en gave til den amerikanske rockestjernen, og inne i figuren skjuler det seg flere overraskelser. I lekens «hjerne» ligger en minnepinne med ep-en «California», pluss et verdensrekordforsøk i bonusmateriale. Leken rommer totalt 113 låter, 1500 fotografier, 22 musikkvideoer og en timelang konsertfilm. Og det viser seg at amerikaneren og nordmannen har en felles interesse for pussige plateutgivelser.

– Coyne fortalte at Flaming Lips skal gi ut en minnepinne med fire låter, pakket inn i et kranium i naturtro størrelse, laget av hvit vingummi. Inne i kraniet er det en «hjerne» i rød vingummi, og du må spise deg gjennom hodeskallen for å komme inn til musikken, forteller Saroea.

Ideen bak den kombinerte leketøy- og plateutgivelsen var ikke noe tilfeldig innfall. Fredrik Saroea er den stolte eier av Norges kanskje største samling designerleker.

Men hva i alle dager er en designerleke?

Les resten av saken her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..