Kategorier
Tegneserier

Dave Cooper på OCX

Oslo Comics Expo-uka, dag 5: Dave Cooper er det største navnet på årets festival. Jeg har skammelig nok aldri anmeldt noe av fyren, men har lest flere av seriene hans med glede. Sjekk ut Ripple, Crumple, Suckle, Weasel og Dan & Larry.

Lyst til å lese en av heltene til Kristopher Schau og Øystein Runde – og et klart forbilde for deres Smult-serie Margarin?

Canadieren Dave Cooper er i støtet for tiden med sine sterkt surrealistiske og ikke så rent lite ubehagelige serier – og er i ferd med å skape seg et navn på linje med storheter som Daniel Clowes, Chris Ware og Jim Woodring.

Seriene hans er å få i en rekke samlinger. Suckle – The Status of Basil er nettopp gitt ut av Fantagraphics, og fortjener selskap av Crumple og Dan & Larry i din bokhylle. Glem heller ikke Coopers eget hefte Weasel, selv om historien Ripple er samlet i sin egen bok.

Få også med deg samlinga Completely Pip & Norton – Coopers svar på radarpar som Bert & Ernie og Pip & Sylvester – med serier hentet fra antologier som Scatterbrain, Dark Horse Presents og magasinet Vice.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

5 svar på “Dave Cooper på OCX”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..