Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 27: En ny dronning?

Slanke-Ingvill er ute etter bildebylinetronen. Dronningen sitter svært utrygt når VGs Ingvill Dybfest Dahl kliner til med følgende perlerad med jævla bra bylines. Dagbladet svarer på konkurransen med en ustoppelig mengde selvskryt: «Tommelen opp for Dagbladpila!»
(Flere jævla bra bylines her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.)

1. Slankebildebyline i helfigur og farger.
Ingvill Dybfest Dahl er en godt gasjert VG-journalist, som til daglig bruker spalteplass på kommentarer og en blogg der hun klager over å være singel.
Men så fikk noen en god idé: Kanskje VG-Ingvill, som avisa kaller henne, kunne fronte en sak om kosthold og slanking?
Som sagt så gjort: Slanke-Ingvill, som Jævla bra byline-redaksjonen kaller henne, tok av 5,5 kilo på fem uker. Denne prestasjonen syntes VG var så imponerende at de spanderte rundt fem sider på denne kioskvelteren av en sak.
Ja, Ingvill tipset selv Jævla bra byline-redaksjonen om oppslagene. Slik skal det være!
Men vent, det er mer:
Da VG-Ingvill dro til filmfestivalen Cannes fikk hun en helside til følgende dobbeltbyline. Legg merke til den elegante krysningen av Grorud-palme med Cannes-palme. Hva saken handlet om? Jo, fyren på det lille bildet oppe i venstre hjørne.

2. Jævla flått byline.
Hva skal så Dagbladet stille opp med i kamp mot denne massive bylinekampanjen fra sin argeste konkurrent? Det vanlige: man satser på flåtten. Flåttbladet.
3. 17. mai-bildebyline i halvfigur og farger – med barn, og på forsida.
Dagbladet har også en motereporter som hevder seg sterkt i bylinekampen. Charlott Lokland Pettersen (29) – jeg synes alle journalister bør ha alder i byline fra nå av – er Dagbladets moteekspert, og hun er så flink at det ikke lenger er bruk for modeller. Så da blir det en smal sak å lage sak om hvordan man blir festfin til 17. mai. Sønnen Herman er også med.

4. Månedens selvskryt – en komparativ analyse.
Både Dagbladet og Dagens Næringsliv hanket inn en håndfull priser under Mediedagene. Begge omtalte selvsagt prisutdelingen, men med noen nyanseforskjeller i bildelegging. Ingen ytterligere kommentarer er nødvendig.

Dagbladet har ikke bare innført gullpilen som alltid peker oppover. De har også lansert nettmagasinet Dagbladet Selvskryt. Tror du jeg tuller? Se her.

Marie Simonsen trodde faktisk det var jeg som hadde laget siden. Men det er nok Dagbladet som er besatt av Dagbladet. Tør jeg foreslå noen nye slagord? «Dagbladet – best på Dagbladet». Eller «Dagbladet: Ingen kjenner Dagbladet bedre».

http://twitter.com/#!/mariesimonsen/statuses/74245684991242240


5. Lesere som liker avisa vår-bildebyline.

Og apropos selvskryt, nå er det visst også en nyhet at Dagbladet har funnet noen lesere som liker Dagbladet. Det fortjener to sider. Hver leser sin bildebyline!


6. USA-spesialistbildebyline.
«Lyst til å dra til USA i sommer?» Ikke hvis dette er det beste dere har å friste med.

7. Enda et nytt magasin-bildebyline.

Dagbladet Torsdag kommer. Disse skal lage det. Er det et forsøk på å gjenerobre «Målgruppe: Kvinne, 32 år» som Kanal 24 så brutalt forkastet?

Uansett: Er det noen som husker da Dagbladet hadde bilag alle dager i uka, bortsett fra onsdag? Sport på mandag, «Liv» (eller var det «Livet») på tirsdag, tv på torsdag, pluss Fredag, Magasinet og Søndag.

Det er også plass til Dagbladets egne gullkorn om det nye magasinet:

«En hovedstolpe er helse, trening, velvære, moter, shopping, reise og mat, en annen er en guidende sak hentet fra tematiske områder som coaching, samliv, psykologi og kosthold. Ukentlig presenteres en sterk og løftende historie med Dagblad-brodd. Det blir også møter med mennesker i intervjuform.»

For å sitere @lauvdahl: «Guidende saker fra tematiske områder er en så alt for lenge oversett stolpe! Det er også ekstremt sterkt og gledelig at noen endelig vender tommelen opp for møter med mennesker i intervjuform!»

8. Vulkanutbrudd-bildebyline.
Hoho! Synd de ikke kom på ideen den gang asken virkelig ble et problem. Takk til @RBVegard.

9. Sportsjournalistikk er blodig alvor-bildebyline i helfigur.
VGs Øyvind Herrebrøden avbildet i et kritisk øyeblikk. Men neste gang må dere huske alderen på reporteren, VG! Takk til @Madsgburheim.
Bonusquiz: Hvem er denne karen som er fotografert med ryggen til, slik at vi får se disse unge, flotte og flinke VG-journalistene?

10. Melodi Grand Prix er blodig alvor-bildebyline.
Ja, vi vet at dere tar Melodi Grand Prix på alvor, Dagbladet. Men det er lov å smile litt også. Eller var dere bare forberedt på å skrive sinte saker om de østeuropeiske rasistene som ikke likte «Haba Haba»?


11. På tomannshånd-bildebyline.

VG-reporter Morten Hegseth har på sin side tatt på seg den kalde og skitne jobben med å intervjue popstjerner på tomannshånd, hvilket gir mange jævla bra bylines. Nå håper jeg Heggseth også utvider arbeidstida, slik at vi kan få en reprise på ukebladenes klassiske «Samtaler i natten».

Vi må også ta med dette svært kritiske spørsmålet, der det antydes at Maria Mena kanskje ikke makter å oppfylle sitt kunstneriske kall fordi hun er forlovet med en Dagbladet-journalist.


12. Blindpassasjer-bildebyline.

Og mens vi er inne på journalister som sniker inn navnet sitt i konkurrentenes spalter, fortjener Dagsavisens veteranredaktør Arne Strand redaktør ekstra kudos. For hvor mange redaktører makter å få bylinebildet sitt på trykk i en annen avis? (Se avisa Ketil Solvik Olsen holder i hånda.) Takk til @zordan4ture.


13. Brakstad møter-bildebyline

VG Netts Tommy H. Brakstad har sett seg lei av at det er Aud Berggren som får møte, og avbildes med, alle superstjernene – så her er bildebeviset på at han faktisk har møtt Jo og Knut Nesbø – samtidig! Ingen liten prestasjon, men det er likevel lillebror Knuts utsagn som blir hengende igjen: «Jeg synes det er litt slitsomt at vi har så likt utseende,» sier Knut.

Men se på bildet: på klærne, fargevalget, frisyren og skjeggveksten til brødrene. Er dette stilen til en som synes det er slitsomt å bli forvekslet med storebror. Når kommer krimromanen fra fotballmiljøet, Knut?

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

11 svar på “Jævla bra byline 27: En ny dronning?”

Er det sånn at det ikke holder med Safari vest som utenriks bildebyline – bør man ha skuddsikkervest?

Khakivest holder som regel, men hvis du er «embedded» i Forsvaret eller er ganske nærme fronten kan du høyne med skuddsikker vest. Og kanskje en liten hjelm?

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..