Kategorier
Hiphop Musikk R&B

Daniel Adams-Ray: En leken svenske

Onsdag 22. juni spiller Daniel Adams-Ray på Oslo Live. Du husker ham kanskje som Big Danne fra den svenske hiphopduoen Snook, og her er min anmeldelse av deres flotte Är.


Snook
Är
P.o.p.e/Playground 2006
5

Stockholms svar på OutKast.

Big Danne og Kihlen slo gjennom i Sverige med irriterende fengende ”Mr. Cool” i 2004, og nå er de i ferd med å erobre Norge med sommerslageren ”Snook, svett & tårar”.

I Sverige har populariteten fått pussige følger. I tabloidavisene avfeies duoen som en svensk utgave av Black Eyed Peas, mens duoen omfavnes på hiphopnettsider. Snook er ikke harde gategutter, de synger sine egne refrenger og leker seg med pop og soul, men parallellen til Black Eyed Peas’ billige triks er skivebom.

Selv om Snook foretrekker Bo Kaspers Orkester framfor Mobb Deep, kan ingen frata guttene æren av å ha laget en strålende og varm hiphopplate – spekket med fengende refrenger, fargerik produksjon og streng selvkritikk.

Her er bare 11 låter, men når alle sitter rett i skallen bør Är bli sommerens soundtrack for alle som digget Timbuktu i fjor. Med festlåter som ”Snook, svett & tårar” og ”Inga problem” og mer alvorlige sanger som ”Blunda”, er Snook snarere i ferd med å bli Stockholms svar OutKast.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..