Kategorier
Elektronika metal Musikk

Elektrovold fra Next Life

Fredag 24. juni gir elektrometalbandet Next Life ut sitt tredje album, Artificial Divinity, på Fysisk Format. Hør smakebiten «Re-Animated» her, og les min anmeldelse av debutalbumet Electric Violence her. Next Life spiller også på Roskildefestivalen.

Next Life
Electric Violence
Cock Rock Disco 2005
4/6

Commodore 64-punkmetal fra norsk trio.

Hai Nguyen Dinh fra Tønsberg har holdt liv i bandet Next Life i flere år, og selv om dette nok helst bør oppleves på scenen er debutalbumet nå her – takket være plateselskapet til den amerikanske klubbterroristen Jason ”Donna Summer” Forrest.

Ikke uventet er det ganske hard kost for ørene, for selv om Dinh og hans kumpaner Tormod Christensen og Katrine Bølstad lager lyd med Amiga, Commodore 64 og Nintendo ligger musikken milevis unna søt elektronika og naivistisk casiopop.

Next Life henter mye mat fra punk og metal, noe som betyr en miks av pinglete elektronikalyder og brutale metalriff og turbotrommemaskiner. Konseptet er farlig nær å bikke over i performance og ren lydkunst, men heldigvis klarer Dinh å holde tømmene stramme med hjelp av melodisans og klare låtstrukturer.

Definitivt ikke for alle, men et friskt pust i en norsk elektronikascene som ofte blir vel innadvendt og eterisk. Og sjekk for all del ut en Next Life-konsert hvis du har sjansen.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.Bonus: D2-sak om platelselskapet Fysisk Format.

Mens den etablerte platebransjen sliter med å finn ut hvordan man best kan tjene penger på nedlasting av musikk, går andre stikk motsatt vei. Fysisk Format, plateselskapet til butikken Tiger, satser på smal musikk i forseggjort innpakning – på cd og vinyl.

Selskapets musikk befinner seg i grenselandet punkrock, støy og hardcore, og platene fra norske band som Kaospilot, Snöras, Death Is Not Glamorous og Next Life pakkes inn i omslag som er klippet, brettet, limt og nummerert for hånd, for slik å lage noe som ikke kan slettes ved å trykke på «delete»-knappen. Det tar faktisk så lang tid å brette omslagene at selskapet håper de aldri vil gi ut noe med kommersiell appell.

«Kanskje vi innbiller oss at vi overfører en slags magi, en positiv vibb fra våre hender og vår kjærlighet til musikken til produktet,» sier plateselskapsjef Kristian Kallevik til musikkavisen Ballade. Når selskapet i tillegg lager gode, gamle reflekser med bandlogoer blir det helt riktig å si at Fysisk Format lyser opp i mørket på flere vis.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Elektrovold fra Next Life”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..