Kategorier
Musikk

Backstreet Girls: Evig rock’n’roll

Fredag 1. juli spiller Backstreet Girls på Rockefeller. Just When You Thought Things Couldn’t Get Any Worse… Here’s The: Backstreet Girls er deres fjortende album, men jeg har bare anmeldt to av dem. Her er de.

Backstreet Girls
Black Boogie Death Rock ‘n’ Roll
FaceFront/VME 2002
3

«Watch out, we’re back», snerrer Bjørn Müller i «Hard Attack» – et av seks nye spor på denne plata, som også rommer seks liveopptak fra fjorårets europaturné med Rose Tattoo. Men det morsomme med Backstreet Girls er at det virker som bandet alltid har vært her; uavhengig av trender og konjunkturer står de på stedet hvil med deilig klisjéfylt fresende punk- og boogierock.

Derfor er det både synd og uforklarlig at ingen ser Backstreet Girls’ store potensial nå som rock ‘n’ roll, igjen gløder hetest på trendbarometeret. Hvorfor i alle dager var det ingen som fikk disse gutta opp på scenen under Norwegian Wood, Øya eller Quart? Det vitner om manglende kunnskap og respekt for Norges rockeveteraner, musikere som ofte går tapt når kampen om å være først med det siste er så hard.

Backstreet Girls arbeider med et nytt studioalbum opp mot neste vår, mens dette er mest tenkt som en gave til trofaste fans. Seks rølpete nye låter og like mange konsertopptak av varierende kvalitet. Ganske gøy, men ikke den plata Backstreet Girls burde ha gitt ut nå.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.


Backstreet Girls

Sick My Duck
FaceFront/VME 2003

De høres selvsagt ut som en blanding av Ramones og AC/DC fortsatt, men ”jentene” fortjener suksess nå som rocken er den nye rocken. Hvorfor i all verden får de ikke spille på Quart- eller Øyafestivalen?

Opprinnelig publisert i Morgenbladet.

[2011-kommentar: I 2007 slapp Backstreet Girls omsider til på Øyafestivalens hovedscene.]

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Backstreet Girls: Evig rock’n’roll”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..