Kategorier
Hiphop Musikk

Oversett artist 5: Born 2wice

Houston-veteranen Pierre Maddox, alias Born 2wice og B-2, har holdt det gående helt siden 1990 – uten å ha vært i nærheten av noe gjennombrudd. Han har ikke en gang en Wikipedia-artikkel. Jeg oppdaget ham først med 2004s Gangster Pimp.

Lær mer om 2wice hos Cocaineblunts. Flere oversette artister finner du her, her, her og her.

Born 2wice
Gangster Pimp

K-Nela Records 2004
5/6

Husker du første gang du hørte N.W.A., Ice T, Too $hort eller Geto Boys? Noe som ikke var ment for dine ører, men ga innblikk i en voldelig og farlig verden langt unna.

Nå er gangstarap millionindustri, og jeg får i alle fall ikke samme følelse når G-Unit skryter av hvor mange damer de drar på klubbene. Heldigvis gror det fortsatt frem gangstere, pimps og players fra grasroten, og Houston-rapperen Born 2wice er en av de mest spennende. (2010-kommentar: Jeg hadde ærlig talt ingen anelse om at fyren hadde holdt det gående i nesten 15 år.)

Han har sluppet album som Portrait of a $erial Player og U Have The Right 2 Remain Violent, og selv om Gangster Pimp er blottet for produsenter og gjester i stjerneklassen står den igjen som en av 2004s beste gangstaplater.

«Pimpin’ ain’t easy, but necessary» rapper han. Det er nettopp denne rå følelsen av tøffhet og usikkerhet jeg savner i dagens blankpussede gangstascene.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.


Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Oversett artist 5: Born 2wice”

Born 2Wice er virkelig en av Houstons største sønner. En av mine store favoritter. Smackin my hoes, eller pimpin is love som den egentlig heter, er en skikkelig høydare.
Jeg har jaktet på de aller første skivene til B2 i ganske lang tid, og jeg har vel sett den første EPn hans på ebay én gang. Syntes vinnerbudet på 300+ dollar var litt i vel overkant for min lommebok… Gleder meg veldig til den nye skiva -HVIS den kommer. Den har stått annonsert med dato og blitt utsatt og utsatt mange ganger allerede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..