Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Definite vender tilbake

Etter flere års fravær vender rapperen Definite tilbake med gratisplata Verdens ende, gitt ut i samarbeid med Conurbia og Evig Poesi. Her er min anmeldelse av hans debutplate, Inkasso EP, fra det herrens år 2003.
I morgen følger jeg opp med min store 2003-artikkel om Eminem, 8 Mile, Definite, mc-battles og fristilere, men først: En smakebit fra presseskrivet for Verdens ende:
«I en sjanger preget av iskald materialisme, billige keyboardlyder og nødrim stikker Verdens ende seg klart ut. Musikken strekker seg fra klassisk stemningsfull 90-tallshiphop til mer eksperimentelle og oppdaterte lydbilder. Tekstmessig opererer Definite, Conurbia og Evig Poesi på et helt annet nivå enn den gjengse skrytingen om damer, penger og rappeferdigheter.»

Over til 2003:

DefiniteInkasso EPSimple Records 20034
Velkommen og etterlengtet debutant.
Magne Flemmen alias Definite er en debutant Hiphop-Norge trenger akkurat nå. En venstreradikal smarting som misliker dopromantikken og kvinnesynet i dagens hiphopscene, og samtidig en lynende morsom rimsmed som har detronisert motstandere i ”battles” i årevis.
Her verver han rekrutter til venstresiden i ”Ute etter én ting”, forsvarer jentene i ”Søstra mi”, og går i strupen på andre rappere med ”Inkasso” og ”Begynn å grin!”. Bra, men Definite må bli enda frekkere i kjeften og slappe litt av i pekefingeren om han virkelig vil bli lagt merke til.

Det er også utrolig at han slipper unna med linjer som ”det her blir haraball, pølsa” og ”du blir driti ut, fjompen” uten å ende opp i revy eller parodi, men det er en farlig balansegang. Samtidig æreskjeller og kritiserer han andre rappere, men tør ikke nevne navn.

Definite har sagt A. Ved neste korsvei bør han komme til B.

Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Definite vender tilbake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..