Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Norske beats 4: Soul Theory

Produsenten Soul Theory har hatt et aktivt 2011, så aktivt at det er vanskelig å holde følge. Jeg ba ham derfor liste opp fem av årets personlige favoritter, og her er de.

(Flere norske beats her, her og her.)

Soul Theory har sysla med beats i over ti år, og blant merittene finner vi musikk for Jaa9 & OnklP, Joddski , Heltah Skeltah, Saigon, Guilty Simpson, Smif N Wessun, Ken Ring, Side Brok og Craig G.

– Framover jobber jeg med mitt soloalbum, som vil dukke opp i 2012 engang. Dessuten har jeg noen features på plater fra amerikanske rappere, blant annet battleveteranen ILLMaculate, som har fiksa både Tech N9ne og Krizz Kaliko på den låten jeg har produsert! Dette er bare en brøkdel av hva som kommer, for mye kan jeg ikke snakke om ennå , for tidlig i fasen! Men ting skjer! Det skal jeg love deg, forteller Soul Theory aka Tom-Atle Ødegaard.

Her er låtene karen selv vil trekke fram fra 2011.

1. Soul Theory Beats: «Genius» ft. Block McCloud & Ruste Juxx.
– Dette var min første offisielle solosingel som Soul Theory Beats , kanskje den låta jeg er mest fornøyd med å ha gjort! Bortsett fra «Twinz»-låta på Heltah Skeltahs D.I.R.T.-album. På iTunes.

2. Zeps: «Definition».
– Jeg støtte tilfeldigvis på fyren på en bytur, der han viste stor interesse for å jobbe med meg. Jeg hadde gjort research på ham for lengst, og var mer enn klar for det! Vi fant tonen med en gang, så plutselig var låta ferdig.

– Litt i etterkant fikk vi ordna en musikkvideo, og Zeps ville at jeg skulle være med. Så dette er den første videoen jeg er med i, så det var litt av en opplevelse. Ikke nok med det: Gudfaren Tommy Tee ble også med. Det er helt sinnssykt! Kult å være i samme video som Zeps, men også selveste inspirasjonskilde nummer én i landet, TOMMY TEE!!! Det er uvirkelig!

3. Soul Theory Beats: «Up & Away» ft. Son of Light.
– Albumaktuelle Son of Light møtte jeg også tilfeldig på en bytur, det var bare noe jeg følte måtte skje. Han var keen, så det gikk som smurt. Jeg er ikke ofte på byen, men har hatt flaks med de få turene jeg har tat. I tillegg fikk jeg med scratchingveteranen White Shadow, som satt en perfekt sløyfe på låta. På iTunes.

4. Soul Theory Beats: «Grow» ft. C-Rayz Walz & Sadat X.
– Jeg tok en sjanse, og mailet gutta boys med vill selvtillit! De digga beaten så mye, så hvis jeg bare la ut for studiotid var de med. Og det fiksa jeg fortere enn fy! Ga de tema, og vips så var låta i boks. Hør på Soundcloud, kjøp på iTunes.


5. Feit’n fra Kolbotn: «Gi Deg sjøl en smækk» ft. Thorstein Hyyl, Klisne Fingra & Chem.

– Fire flotte norske rappere på én og samme låt! Feitn gir snart Tjukken EP på Soul Theory Records, der jeg Euphonious , Thirdbeat og Paul Bernard er produsenter. Hør på Soundcloud, kjøp på iTunes.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..