Kategorier
Intervjuer Tegneserier

Intervju med Joe Sacco – the director’s cut

I nyeste nummer av det feiende flotte svenske tegneserietidsskriftet Bild & Bubbla kan du lese mitt ti sider lange intervju med Joe Sacco. Bestill B&B nr. 188 her.

Sacco-intervjuet er i anledning den svenske utgaven av Gaza: Fotnoter til ett krig, og er basert på intervjuer fra 2002 og 2010. Men dette er langt fra det eneste lesbare i blekka, som fortsetter å overbevise.

Som alltid får svenske serieskapere brei dekning. Denne gangen er Lina Neidestam som pryder omslaget, med sine feministiske, erotiske tolkninger av svenske sagn i serieromanen Maran. Ser definitivt ut for noe for fans av Elfquest.

Dessuten får vi bli med hjem til arbeidspulten til Sofia Olsson, samt mer om Bamsegate (ja, faktisk!), Donald-oversetteren Stefan Diös og serieskaperen Sven-Bertil Bärnarp.

Kanskje litt mye Sverige, men heldigvis for norske lesere har ikke B&B mista grepet om det internasjonale markedet. Her får vi også en strålende guide til ti av de fremste franske barne- og ungdomsseriene fra det siste tiåret, en større sak om indiske tegneserier, nevnte dypdykk i nevnte Saccos tegneseriejournalistikk, anmeldelser, nyheter med mer.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Intervju med Joe Sacco – the director’s cut”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..