Kategorier
Musikk

Da Rolf Wallin vant Nordisk Råds musikkpris

Torsdag 27. oktober fremfører Oslo-Filharmonien Sjostakovitsj’ niende symfoni og Rolf Wallins «Strange News». Men visste du at Wallin i 1998 ble tredje nordmann noensinne som mottok Nordisk Råds musikkpris?

Komponisten Rolf Wallin mottar Nordisk Råds musikkpris som tredje nordmann noensinne. Tidligere har bare Arne Nordheim (for «Eco» i 1972) og Olav Anton Thommessen (for «Gjennom Prisme» i 1990) tatt med prisen hjem til Norge. I fjor var det islandske Björk som stakk av med de 350.000 danske kronene prisen består av.

– Prisen er en ærefull anerkjennelse av meg som komponist etter så mange års arbeid i mitt lønnkammer, sier Wallin.

40-åringen mener selv han ikke har vært så flink til å markedsføre seg selv. Og når skulle han hatt tid til det? Wallin er en skikkelig arbeidsmaur som komponerer, anmelder og underviser i høyt tempo.

Han startet karrieren i eksperimentelle jazz- og rockegrupper som Holy Toy, før han satset på samtidsmusikken. Hans første store verk som komponist var «Id» fra 1982, og han har vært innblandet i samarbeid med alt fra Bobbysocks til Kjøtt. Wallin har skrevet musikk for film, dans, teater og performance.

Nordisk Råds prestisjetunge pris mottar han for «Konsert for klarinett og orkester», som han også mottok Norsk Komponistforenings pris «Årets verk» for. I tillegg er konserten nå å få på cd-singel, noe som ikke er selvsagt for vinnerne av Nordisk Råd-prisen.

Opprinnelig publisert i Osloposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..