Kategorier
Tegneserier Tv

Zombiekveld på Mono

Mandag 31. oktober kl. 19 er det duket for Seriemord #6: Zombiespesial på Mono. Det skal handle om zombier, og i den anledning vil jeg anbefale The Walking Dead av Robert Kirkman.


Zombiene er på vei til Norge. Første sesong av tv-serien The Walking Dead ble en av fjorårets seer- og kritikerfavoritter i USA og går nå på TVNorge. Andre sesong går i USA, mens Cinemateket i Oslo inviterer til zombiefilmserie i november og desember. Men jeg vil anbefale å lese tegneserien The Walking Dead er basert på.

Tegneserieheftet The Walking Dead har kommet med månedlige utgaver helt siden 2003, men for nybegynnere finnes ingen bedre og billigere inngangsbillett enn den 1088 sider tykke boken The Walking Dead: Compendium One, som samler de 48 første numrene.

Historien er velkjent: Store deler av USAs befolkning blir rammet av et smittsomt virus, som gjør dem til levende døde med sans for menneskekjøtt og langsom gange. En liten gruppe overlevende kjemper mot alle odds for å klare seg etter zombieapokalypsen, og forfatter Robert Kirkman klarer å puste nytt liv inn i gamle klisjeer.

Opprinnelig publisert i D2.

Robert Kirkman og Sean Phillips
Marvel Zombies
Marvel Comics 2006
3/5

I superheltenes verden har de mest fantasifulle serieskaperne alltid hatt så mange ideer at de må få hjelp for å gjennomføre dem. Spinoffprosjektene har trillet ut av små digresjoner fra folk som Stan Lee, Jack Kirby, Alan Moore, Grant Morrison og Neil Gaiman i årevis, og på 2000-tallet er det skotten Mark Millar som er kongen på idéhaugen.

Den ivrigste Marvel-fansen er blitt kalt Marvel-zombier i flere tiår, men det var først da Millar i Ultimate Fantastic Four introduserte en alternativ verden der superheltene smittes av et zombievirus at det ble fart i sakene.

Zombieforfatteren Robert Kirkman fikk i oppdrag å lage en miniserie om denne verdenen, og fant formelen da han innså to ting:

1) Serien ble best om zombiesuperheltene fikk hovedrollene.

2) Og han faktisk fikk frie tøyler til å gjøre så mange blodsprutende, bisarre og magevrengende scener han kunne drømme om.

Dermed er Marvel Zombies perfekt for deg som har drømt om en superheltmassakre der Hulk og Wolverine slåss om å spise hjernen til Magneto, mens deres egne innvoller råtner og lemmene løsner. Bare sekvensen om Ant-Man som holder uzombiefiserte Black Panther i live for å spise ham bitvis over tid er verdt inngangsbilletten for alle lesende Marvel-zombier.

Og da Galactus ankommer for å spise hele planeten får han en solid overraskelse da det viser seg at beboerne er langt mer sultne enn ham selv. En underholdende lettvekter som har resultert i flere oppfølgere.

Opprinnelig publisert i Rocky.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Zombiekveld på Mono”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..