Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 32: The Hilde Haugsgjerd Edition

Aftenpostens ferske omlegging har ikke bare gitt oss ny layout, flere debattsider og den jævla bra humorspalta «Under streken». En egen redaksjon har jobbet på spreng for å gjøre sjefredaktør Hilde Haugsgjerd til den nye bylinedronninga. Neste skritt må bli medlemskap i Damon Albarns animerte band Gorillaz.

Flere jævla bra bylines her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.)

1. Jævla bra byline-hattrick.
«Dette er ikke anledningen for de store ord,» skrev Hilde Haugsgjerd da Aftenposten fikk ny layout. Det var anledningen for en JÆVLA SVÆR BYLINE!

Det var også anledingen for en animert byline (se øverst). Og en karikert byline.

2. Bylinerulett.
Det var noe pussig med Aftenposten-saken «Fulgte råd fra Acta: Lånte 6,6 ganger inntekten«: For i tillegg til journalist Lars Magne Sunnanå var Berlin-korrespondent Ingrid Brekke kreditert med stor bildebyline i saken. Selv om det smakte svært lite Tyskland av saken.

Og når dette skulle sjekkes igjen forflytta saken seg over halve jordkloden, fra Brussel til Karachi.

Med andre ord hadde Aftenpostens nye nettlayout lagt inn en liten overraskelse: Korrespondentrulett. Muligens for å gi hverdagsgrå nyhetssaker litt internasjonal schwung?

Siden hevdet Aftenposten at det bare var en teknisk feil, og nyskapningen er nå dessverre borte. Takk til @jonashagensen

http://twitter.com/#!/Kjeko/statuses/128819970229547008

3. Irriterende økonomitips-bildebyline.
Fikk du noen titusener i baksmell? Fortvil ikke, for Dagbladets økonomiekspert gir deg rådene du skulle fulgt for å ha unngått dette: Bare putt nok penger på sparebøssa, så unngår du økonomisk bakrus. Overraskende enkelt?

Neste Dagbladet-tips: Hvis Norge vil kvalifisere seg til et internasjonalt mesterskap i fotball bør de vinne flere kamper.


4. Filmstjerne-bildebyline.
Overraskelsen var stor på Dagbladet-desken da avisas krimjournalist Harald Klungtveit plutselig dukket opp i De tre musketerer. Klikk på bildet for større versjon og les bildeteksten. Takk til @m_drablos

5. Artig vignett-byline.
Som om det ikke var nok med en gladsak om den eneste skandinaven i den amerikanske pornobransjen, fikk Vegard Kristiansen Kvaale utstyrt saken sin med den artige vignetten «Under dusken».

Vi er blitt fortalt at saken allerede henger på æresplass i Under Dusken-redaksjonen i Trondheim.


6. Armene i kors-bonanza.
Skal du mene noe seriøst i presseverden hjelper det på troverdigheten at du har armene bestemt foldet i kors. Men kanskje ikke alle journalistene samtidig?

For hvordan har redaksjonen i svenske Arbetarbladet tenkt å lage avis på dette viset? Takk til @mhjensen


7. Rojal, storslått kulturelitebildebyline.
Det er ingen tvil om at Stavanger Aftenblads mektigste kulturjournalist, Jan Zahl, mener alvor når han retter sine stålgrå øyne og lyseblå skjorte i synet på Rogalands mektigste kulturpolitiker,Pål Morten Borgli, og ber ham om å gå av.

Alltid bra når bildebyline er større enn hovedbilde i saken. Takk til @tinemu, @berekvam og @kimvonklev

http://twitter.com/#!/JanZahl/statuses/124210700401905664


8. Boklanseringsbyline 1.
Du kan si mye om Klassekampen-journalisten Mimir Kristjansson og flåkjeften hans, men han er god til å skape blest rundt boka si, De superrike.

I Klassekampen fikk han til og med skrevet oppslagssaken i lanseringsuka, med «De superrike» som vignett. Ikke dårlig! Faktisk jævla bra!


9. Boklanseringsbyline 2.
D2-skribent Per Asbjørn Risnes Jr. var heller ikke dårlig. Han fikk tre sider om sin nye kokebok for barn, som han attpåtil fikk skrive selv. Jævla bra!

10. Snadderloffbildebyline med ironisk glimt i øyet.
Du snakker om timing. Morgenbladets Martin Bjørnersen triller drømmesaken om snadderloffen, denne mystiske sørlandsklassikeren, ut av ermet. Og så trykkes den 22. juli. Farvel ironi! Nå tåler vi et gjensyn med denne saken som ligger mitt hjerte nær, og en jævla bra byline var det også plass til.


11. Nok en Facebook-bildebyline.
Jeg trodde tiden var omme for artige Facebook-bylines i saker om Facebook, men den gang ei. VG Helgs Kari Spets klinte nylig til med denne. Takk til @Klungtveit

http://twitter.com/#!/VGHelgKari/statuses/122739963803615232


12. Dypt berørt kommentator-videobyline
På slutten av dette innslaget om ødeleggelsene i regjeringsbygget intervjuer VGTV VGs kommentator Anders Giæver «synes det er veldig kraftig, å se de ødeleggelsene så på nært hold, spesielt selvfølgelig for oss i VG som da var her rett her borte hvor alt glasset knuste.


13. Redaktørsortibildebyline.
Lars Helle takker av som Dagbladet-redaktør, trolig lokket vestover av de rojale bildebylinene i Stavanger Aftenblad. Dagbladet takker for innsatsen ved å trykke hans første bylinebilde.

Et eksempel til etterfølgelse! Men jeg vil se mer, så neste gang må det bli bylinekavalkade.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Jævla bra byline 32: The Hilde Haugsgjerd Edition”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..