Kategorier
Musikk

For Smashing Pumpkins-blodfansen

Fredag 4. november spiller Smashing Pumpkins i Oslo Spektrum. Jeg elsket Gish og Siamese Dream, men etter at jeg så en pottesur Billy Corgan på Sentrum Scene i 1993 (oppvarmer The Verve gjorde sin eneste norgeskonsert!) ble det aldri like moro igjen. Bunnen ble vel nådd med denne liveplata.

Smashing Pumpkins
Earphoria
Hut/Virgin
1/6

Dette er plata for deg som er så gigantisk Smashing Pumpkins-fan at du synes det er spennende med videoopptak av Billy Corgan som peller seg i nesa. Eller for deg som har lyst til å bli minnet om alle de negative sidene ved bandet og har lyst til å glemme de positive. Andre bør styre unna.

Dette er en samling irriterende dårlige konsertopptak fra perioden som i ettertid står fram som bandets høydepunkt, 1992-1994, men som dessverre ikke gjør annet enn å minne oss om at Billy Corgan kunne ha en svært sutrete og masete sangstemme og at bandet ofte var en sjanglete konsertopplevelse.

For oss som falt for Gish og Siamese Dream er denne utgivelsen en fornærmelse mot bandets ettermæle, og selv om en akustisk versjon av «Cherub Rock», en fin «Soma» og enkelte andre innslag har en viss verdi er dette en tøysete plate som hadde vært en skuffelse selv om den hadde fulgt med som bonus på en annen utgivelse. Som selvstendig plate er den meningsløs for andre enn blodfans som må ha alt.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “For Smashing Pumpkins-blodfansen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..