Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 33: Svulstighetsduell

VG tar kombinasjonen redaksjonelle svulstigheter og pompøs dramatisering  «to the next level». Hva i alle dager skal TV 2 finne på for å svare på denne reklamefilmen? Klikk på linken for egen risiko.

1. Hele redaksjonen samlet i selvhøytidelig og svulstig egenreklamefilm-byline i helfigur og levende fargefilm 2.0.
Jævla bra byline-redaksjonen er målløs. VG topper heile driden, som de sier i Sandnes. Takk til @MathiasVedeler og @eirikaimar, der sistnevnte oppsummerer denne gamechangeren bedre enn jeg klarer.

http://twitter.com/#!/eirikaimar/statuses/133552576770748416

2. Hele redaksjonen samlet i selvhøytidelig og svulstig egenreklamefilm-byline i helfigur og levende fargefilm 1.0.
VG må ha henta inspirasjon fra TV 2 Nyhetskanalen, som sto for en instant jævla bra byline-klassiker med denne reklamefilmen. De ansatte poserte på samme måte som VG-folket, mens de repeterte temaord etter hverandre: «Bank», «Finans». Takk til @sarahsorheim.

Men VG har bedre og proffere produksjon på sin reklamefilm, og vinner på dette. De har også flere ansatte. Og aldri tidligere har journalister sett ut som de er villige til å ofre så mye for å gi oss lesere VIKTIGE nyheter og ALVORLIGE kommentarer.

Så hva skal TV 2 nå gjøre for å svare på dette? Det eneste naturlige valget må være å hente fram «Mitt lille land» igjen, selve kremtoppen blant svulstig og selvhøytidelig egenreklame i Presse-Norge. Og denne gangen bør journalistene synge selv. Se for dere Mah-Rukh Ali istedenfor Haddy N’Jie her:

Og så kan han TV 2-sportens Jon Hartvig Børrestad rappe igjen, i stil med denne. TV 2, yo!


3. På fornavn med-bildebyline.
Denne er fiffig. Aftenpostens politiske journalist Solveig Ruud skriver kommentar om irritasjonen hun føler i møte med kommunens joviale ansatte, som insisterer på å være på fornavn med sine innringere. Du trenger egentlig ikke lese kommentaren, for hun oppsummerer det meningsløse med det profesjonelt joviale bare med hjelp av denne etternavnløse bylinen.

Hun får til og med en karikatur av tegner Inge Grødum med på kjøpet. All in a day’s work!


4. Alvorlige og ultranære søndagsspaltister-byline.
VG går tett på hverdagen – og sine søndagsspaltister. Jeg må samtidig få lov til å si at dobbel bildebyline med spaltist og tegner, atskilt med en rød skråstrek, ikke er den beste visuelle bylineideen jeg har sett. Og Dagfinn Nordbø smiler for mye til å være «alvorlig humorist», det ser kjapt rart ut når han skriver om søndagstunge temaer.

Og når vi først er inne på tapte muligheter: At VG ikke har lansert tidligere Gluecifer-vokalist Frithjof «Biff Malibu» Jacobsen med spalten «Biff på lørdag» eller » Lørdagsbiff» gir tabloide minuspoeng.


5. Matchende kjole-bildebyline i helfigur.
Damer er opptatt av match, men dette er første gang jeg har sett en journalist som faktisk har på seg en Desigual-kjole som matcher bildebruken i saken hun har skrevet. Kudos til @sivelim, nettansvarlig i Gjengangeren.


6. Zombieredaktør-bildebyline.
Ian Berriman, redaktør i det engelske filmmagasinet SFX, lager spesialnummer om zombier. Og kler seg selvsagt ut som zombie i sin lederartikkel. En strålende idé, som jeg håper blir inspirasjon for hjemlige redaktører. Når får vi se zombieutgaven av KK, det hadde vært noe?!


7. Arbeiderklasse-bildebyline.
Einar Fjellvik skriver saker som dette for nettstedet Frifagbevegelse.no, og briljerer med en perfekt bildebyline som setter jålebukkene i VG og TV 2 i skammekroken. Slike journalister vil Presse-Norge ha. Ekte! (Eventuelt veldig falsk, for er dette virkelig et bilde av Fjellvik?)

Bonus: Bildebylinejournalistikk.
Journalism.co.uk skriver om Google News, Google+ og bildebyliner. Jeg skjønte ikke stort (orket ikke å lese så mye tekst på engelsk), men for ekstreme bylinenerder er dette sikkert interessant stoff. Takk til @mhjensen

Flere jævla bra bylines her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.)

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Jævla bra byline 33: Svulstighetsduell”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..