Kategorier
Skjønnlitteratur Tegneserier

Crowdfunding for Kong Lov

Mats Jørgen Sivertsen lager barnebøker som blir bannlyst av bibliotekene. Nå har han laget tegneserie for voksne, men trenger din hjelp for å komme i mål.

Kong Lov, eller Just King på engelsk, er en surrealistisk science fiction, med ingredienser som en mystisk penissykdom (crooked cocks), designerdop og destruktiv kjærlighet, men siden historien ikke falt i smak hos Norsk kulturråd, må Mats Jørgen Sivertsen prøve seg på crowdfunding for å få utgivelsen til å gå opp. Det vil si at folk kan forhåndsbetale, slik at Sivertsen får lov til å trykke opp serien sin.

Du kan lese mer om crowdfundingprosjektet her, mer om Kong Lov her, og mer om Sivertsens designarbeid her. Under kan du lese min anmeldelse av hans strålende barnebok, Boka om Tombo, i tillegg kan du lese mer om ham og flere drøye barnebøker her.


Mats Jørgen Sivertsen

Boka om Tombo
No Comprendo Press 2001

Billedbok med røff strek og svart humor.

Boka om Tombo begynner tradisjonelt nok: En liten gutt forteller om sin beste venn, den vesle hunden Tombo. Men så bryter debutant Mats Jørgen Sivertsen med forventningene om en søt og uskyldig historie: «Men Tombo hadde jo aldri bitt noen. Bortsett fra katten. Den pleide Tombo å gnage på. Helt til han ble lei, og spyttet den ut.»

Etter det sklir historien ut i en stillingskrig mellom gutten og hans onde mamma, der forgiftning, drap på kjæledegger og familieterror er ingrediensene.

Sivertsens røffe, enkle og uttrykksfulle strek, kombinert med en solid dose svart humor, gjør Boka om Tombo til en svært underholdende billedbok. Gi den til din lillesøster eller smårampete nevø, men sørg for å lese den selv først. Jeg knegget i alle fall godt flere ganger.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Crowdfunding for Kong Lov”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..