Kategorier
Hiphop Musikk

Rhymesayers samlet i Oslo

Lørdag 19. november kommer Rhymesayers – Atmosphere, Brother Ali, Evidence, Blueprint og Grieves & Budo – på oslobesøk til Spikerboks. Jeg har skrevet fint lite om denne gjengen, med unntak av noen anmeldelser av den gamle gruppa til Evidence: Dilated Peoples.

Dilated Peoples
Neighborhood Watch
Capitol/EMI 2004
3/6

Rettroende, men kjedelig.

La oss gå tilbake til midten av 90-tallet: Hiphop var i ferd med å bli den mestselgende musikkgenren i USA, men samtidig murret det i undergrunnen. En rekke artister opptatt av å ta kulturen tilbake til røttene spratt frem på mindre selskap, og indie-hiphop som genre ble født av artister som Company Flow, Lootpack, Jurassic 5 og Dilated Peoples.

DJ Babu fra sistnevnte skal også ha æren for at dj-ens kunster kom frem i lyset igjen i form av begrepet ”turntablism”.

I 2004 er rapperne Evidence og Rakaa Iriscience fortsatt mest opptatt av å jabbe i vei om hiphopverdiene, men rettroenhet klarer ikke å skygge for det faktum at gutta ikke akkurat er de skarpeste eller mest originale rimsmedene.

Enkelte friske beats og kule låter klarer ikke redde Neighborhood Watch fra å bli en grøt av kjedsomhet, og det er typisk at ørene først spisses når Devin The Dude og Kanye West dukker opp som gjespe , unnskyld gjesterappere.

Opprinnelig publisert i Aftenposten.

Bonus: BT-anmeldelse av DJ Babus soloplate.


Babu

Duck Season Vol. 2
Sequence Records/Playground 2003
4/6

Kvakk, kvakk – langt fra ”wack”.

Christopher Oroc alias Babu er en mann med mange hatter. Han er medlem i trioen Dilated Peoples og dj-kollektivet Beat Junkies, produsent og vinner av flere dj-mesterskap. Og når høsten kommer, liker han å gå på andejakt.

På den andre Duck Season-platen får Babu anledning til å bruke alle sine hatter, selv om dj-kunstene ikke slippes fri for alvor før i det avsluttende sporet. Før det har Babu guidet oss gjennom en blanding av miksalbum og presentasjon av egne produksjoner.

Krigen mellom øst- og vestkysten er forlengst forbi, for Duck Season forener Babus egen California-undergrunn (Dilated Peoples, Defari, Planet Asia, Lootpack) med New York-rappere som Talib Kweli, A.G., Mobb Deep, Gang Starr og KRS-One. Resultatet blir både variert og helhetlig, og viser frem Babu som en av undergrunnens elegantiere.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..