Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 37: Nisseduell

Onsdag 23. november spurte Jævla bra byline-redaksjonen om det var mulig å fortsette å lage jævla bra bylines etter 14/11. Samme dag svarte både VG og Brønnøysunds Avis med hver sin julenissebildebyline. Derfor spør vi: Hvem er den beste bylinenissen?


1. VG-nissebildebyline.
Ansvarlig redaktør, adminstrerende direktør og VG-nisse Torry Pedersen har ikke bare tatt på seg nisselua. Han har også sekken full av penger som skal deles ut til ymse ildsjeler og lesere.

En ganske klassisk julenisse altså, som riktignok ikke klarer å vente til julaften med å dele ut presangene sine. I tillegg stiller han ganske høye krav, det holder nemlig ikke bare å være snill. For å få penger fra VG-nissen må man trolig ha vært snillest, eller i det minste kunne bytte julegaven mot en jævla sterk historie. Litt vanskelig nisse dette altså.

Takk til @Bengtassen, @magnuskoren og @frmartinsen og utallige andre.

2. Ut og selge abonnement i falske nisseklær-nissebildebyline.
Matti Riesto er nyhetsredaktør i Brønnøysunds Avis, og har tidligere blitt meldt inn til JBB med sin firedoble Storbyskratt-bildebyline. Nisselua er på plass, men i motsetning til VG-nissen er det ingen gavesekk å se. Det er fordi dette er en lurenisse, en såkalt «nisse by proxy«.

BA-nissen har nemlig ingen gaver å dele ut, men appellerer til lesernes indre nisse – og prøver med skjulte koder og beskjeder å overbevise dem om at et abonnement på Brønnøysunds Avis er den beste gaven å gi bort.

Julegaven du åpner 151 ganger er også en liten nøtteknekker, spesielt når julegavetilbudet bare er et tremånedersabonnement. Her er det vel noe som ikke går opp?

Uansett: Det er imponerende hvordan BA igjen klarer å utfordre tabloidene på det de tror de kan best. Tilbake i 1996 ble BA den første avisa som gikk på nett, et lite hestehode foran Dagbladet – til sistnevntes evige irritasjon. Og nå må det målfoto til for å finne ut hvem som var først ute av VG og BA med årets første bylinenisse.

3. Bergens Beste Bildebyline (BBB).
Bergens Tidende kårer igjen Bergens Beste, men én pris er allerede delt ut. Bergens Beste Bildebyline går til Bergens Beste-ansvarlig Kari Pedersen. Gratulerer! Takk til @haraldesp

4. Zlatan-lookalike-bildebyline.
Fotballjournalist Stein-Erik Stormoen (til venstre ) gjør sitt ytterste for å bli best i Norge på å dekke fotballfantomet Zlatan Ibrahamović (til høyre).  Takk til @finansakrobat

5. Drikker med kildene i utlandet-bildebyline.
Vi vet at musikkjournalister har en annen etikk enn vanlige journalister, men dere trenger vel ikke å gni det inn, Eno? Journalist Kim Robin Klev og Linn Frøkedal fra The Megaphonic Thrift skåler i kor fra Barcelona. Hvor er Sigurd Allern når du trenger ham?


6. Cupfinalequiz-byline.

Du vet du er lokalhelt når bildebyline er flerfoldige ganger større enn saken du har skrevet. Eduardo «Doddo» Andersen kliner til med cupfinalequizbildebyline over to sider i farger i Bergens Tidende.


7. Bob fra Twin Peaks-bildebyline.

Denne er litt skummel. For ser det ikke ut som Aftenposten-spaltist og prost Trond Bakkevig går igjen i illustrasjonsbildet fra saken ved siden av? Takk til @emsolheim

Flere jævla bra bylines her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Jævla bra byline 37: Nisseduell”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..