Kategorier
Kunst Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 11: Kodok’s Run

Kodok’s Run er Martin Ernstsens femte utgivelse for Jippi Forlag. Her er mitt mikrointervju i forbindelse med tegneserieboka.

Mer om Martin Ernstsen her.

Føler du at dagene blir like? At de gror inn i hverandre? Det er ingenting i forhold til postbudet Kodok, frosken som har hovedrollen i den nye tegneserieboken til Martin Ernstsen. Hans postrute er en farefull ferd gjennom et landskap som fremstår som en krysning mellom Dantes Inferno og Per Ulvs alltid like håpløse jakt på Bippe Stankelbein i de klassiske Looney Tunes-tegnefilmene

«Kodok’s Run var opprinnelig bare tilgjengelig som en håndlaget kunstbok i sammenheng med Ernstsens eksamensutstilling ved Konstfack i Stockholm, der han tok en mastergrad i historiefortelling.

Nå er tegneserien blitt Ernstsens femte utgivelse på Jippi Forlag, og hans utradisjonelle og ekspressive strek vil trolig føre den Berlin-bosatte tegneren ut i verden i årene som kommer, på linje med tidligere Konstfack-kollega Bendik Kaltenborn. For Ernstsen hviler ikke på laurbærne:

– Konkret og rett rundt hjørnet så har jeg to serieprosjekt som forhåpentligvis kommer ut i løpet av 2011, begge på Jippi, forklarer han.

– Det ene er et samarbeidsprosjekt med en svensk illustratør som heter Kilian Eng. Arbeidstittelen var Lounge Lizards, og jeg har skrevet historien og gjort storyboardet, mens Kilian illustrerer. Det blir et 32-siders seriehefte i fullfarge.  Det andre prosjektet er et seriealbum på rundt 50 sider, som heter Eremitt.

Opprinnelig publisert i en kortere utgave i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Øyvinds julekalender, luke 11: Kodok’s Run”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..