Kategorier
Hiphop Musikk

Mixtape-overdose med Game

Tirsdag 20. desember spiller Game – tidligere The Game – på Sentrum Scene. Jeg har ikke anmeldt noen av hans fire studioalbum, men hele tre av hans tallrike mixtapes.

The Game
Who Got Game? – The Mixtape
West Side Entertainment/VME 2005
4/6

«I’m too gangsta for the streets,» rapper The Game i «Cocaine», og det er liten tvil om at Compton-rapperen har oppholdt seg mye i studio i det siste.

Platekjøperne må i alle fall holde tungen rett i munnen for ikke å gå seg vill i strømmen av The Game-mixtapes som er sluppet før og etter årets offisielle albumdebut The Documentary. Denne ukens mixtape er en av de beste, og det skulle bare mangle med gjestestjerner som Dr. Dre, 50 Cent, Young Buck, Snoop Dogg, Eminem, Jay-Z, Nate Dogg og til og med Talib Kweli og Black Thought (The Roots).

Der mixtapes som The Untold Story og West Coast Ressurrection var viet låter fra tiden før The Game skrev kontrakt med Dr. Dre, er dette en oppfølger til Charge It To The Game – med freestyles, nye låter og godbiter fra Aftermath-arkivet. Flere spor har et klart demopreg, men denne 18 spor sterke samlingen med uforfalsket gangstarap er mer underholdende enn 50 Cents forvokste The Massacre.


The Game

Ghost Unit
Westside Records/Indie Distribution 2005
3/6

Sykelig opphengt i 50 Cent. Er The Game egentlig forelsket?

Skandinavia-konsertene til The Game i sommer var på flere vis en trist affære. En ting er å drikke og røyke seg tilbake til apestadiet på scenen, tristere var det at Los Angeles-rapperen var sykelig opphengt i feiden med sine tidligere kumpaner i G-Unit.

Nær halve konserttiden ble brukt til å skjelle ut 50 Cent og vennene hans. The Game vet vel knapt selv hvor mange mixtapes og gatealbum han har sluppet i år, og Ghost Unit er i sin helhet viet dissing av hans yndlingsfiender.

Med gjester som Dr. Dre, Nas, Beanie Sigel, Kanye West og The Lox er det flere fete spor og fornærmende linjer her, men samtidig gjør den ensidige hetsen mot 50 Cent, Tony Yayo, Young Buck, Lloyd Banks og Young Gunz sitt til at dette ender som et øyeblikksalbum der de fleste låtene visner kjapt. Og en hiphopversjon av «Ghostbusters» av Ray Parker jr. var uansett en svært dårlig idé.

Vi har fått med oss at du ikke liker 50 Cent nå, Game. På tide å komme seg videre.


The Game

Black Monday
Westside Entertainment/ Indie Distribution 2007
4/6

Like hyperaktiv som 2Pac med dødsangst.

Tidlig på 1990-tallet kastet Tupac Shakur seg inn i platestudioet som om han visste døden var nær, og spilte inn så mange låter at han la grunnlaget for en omfattende karriere etter at han selv lå i graven. Dødsangsten ga også 2Pacs låter energi og nerve, og karrieren til The Game har det samme preget. Ett album i året holder på ingen måte for Los Angeles-rapperen, som spiller inn låter i et slikt tempo at vi drukner i mixtapes og uoffisielle album.

Black Monday byr på 18 nye låter, produsert av navn som Nu Jersey Devil og DJ Skee, og hevet av gjestevers fra gamle «west coast»-helter som Kam, DJ Quik, E-40 og den glemte griserapperen AMG. Noe er trolig gammelt, for her er Dr. Dre fortsatt åndelig plassert i passasjersetet, mens The Game veksler fra stolte «G-Unit»-rop til disselåten «Snitch Unit», der han våger å påstå at 50 Cent bare ble skutt tre ganger – og ikke ni.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.


Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “Mixtape-overdose med Game”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..