Kategorier
Tegneserier

Øyvinds romjulstips: Serier som vil deg vel

Lei av de tradisjonelle juleheftene? Da er Bendik Kaltenborns Serier som vil deg vel den perfekte motsatsen. Les intervju her.

«Jeg er livredd for å falle fra med en gang jeg er ferdig med utdannelsen,» sa serieskaper Bendik Kaltenborn til D2 da årene ved Konstfack i Stockholm gikk mot slutten i 2007. Nå er han tilbake med samleboken Serier som vil deg velNo Comprendo Press.

«Disse seriene framkaller alkoholfri fylleangst,» skriver Knut Nærum i forordet, og Kaltenborn er langt fra den eneste serieskaperen med ambisjoner om å forvirre og fortrylle lesere i førjulsrushet.

Jippi Forlag slipper intet mindre enn tre tegneseriebøker: Konstfack-kollega Martin Ernstsen gir ut sin mest ambisiøse serie til dags dato med Fugløya, engelskmannen Andrew Page albumdebuterer med Kunsten å knyte en knute, mens den amerikanske kulthelten Jim Woodring gir ut sin nye bok, Vårverk, i Norge før den slippes i hjemlandet i 2010. Woodring er en pioner innen såkalte pantomimeserier, og et forbilde for hjemlige helter som Jason og Øystein Runde.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..