Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 40: The best of the rest 2 av 2

Vi følger opp gårsdagens post med 2011s siste oppsamlingsheat for jævla bra bylines. Hva vil det nye året bringe? Mange, mange flere bylines finner du her.

1. Årets morskeste sportsjournalist-bildebyline.
Lørdag 10. desember fikk VG 15 minutter med Barcelonas Lionel Messi, kanskje dagens aller beste fotballspiller. VG-journalist Øyvind Herrebrøden poserte med armen rundt skuldrene på Messi på coveret av sportsbilaget, men noe skurret.

For hvorfor var Herrebrøden så morsk?

”Hvorfor smiler du ikke når du har fått 15 min med Messi?! For meg totalt uforståelig ,” skrev Carina Olset på Twitter, der hun omtaler seg som ”sannsynligvis landets gladeste sportsjournalist”. ”Profesjonalitet, profesjonalitet, profesjonalitet. Burde jeg tatt en Pål Gordon og tatt Jeg-møtte-Messi-ropet inn i kameraet? ;-)” svarte Herrebrøden. Takk til @oyvindludt og @madsgburheim

https://twitter.com/#!/Madsgburheim/statuses/145432000436768768

https://twitter.com/#!/oyvindherreVG/statuses/145467457170190337

https://twitter.com/#!/oyvindherreVG/statuses/145468080422785024

2. Fredsprisvinnere får møte CNN-journalist-bildebyline.
Årets høydepunkt: CNN-journalist Jonathan Mann! Prøv bare å se bort fra de irriterende fredprisvinnerne nederst i hjørnet. Takk til @eik.

3. Fotosafari-bildebyline.
dittOslo-nyhetsredaktør Hege B. Braaten har begått en aldri så liten genistrek for å sikre at trynet hennes blir å se i flest mulig av Oslos lokalaviser. Hun stiller opp på fotosafari med ordfører Fabian Stang, og det på en langvarig fotokonkurranse, så hun er sikret at bildet blir brukt mange ganger:

4. Poledansing-bildebyline.
dittOslo har mer å by på. Her er journalist Anita Bakk Henriksen i sving som poledanser.

5. Too much information-videobyline.
Pressfire anmelder
Michael Phelps: Push the Limit. Resultatet blir videobyline med cello og badebukse og urin og armveiving. Utforsk på eget ansvar! Takk til @bjholmen.

6. Julekos-byline.
Dagbladets Sigrid Hvidsten, Pål Nordseth, Martin Bergersen (ikke til stede da bildet ble skannet) og Eirik W. Alver koser seg med brettspill i romjula, men har litt å lære av Aftenpostens brettspillentusiast Erik Gulbrandsen når det kommer til bylinebilder.

Takk til @Andreas_Overlan, et tips som førte til en aldri så liten klage fra @PalNordseth. For hvordan har JBB-redaksjonen klart å overse hans «spyr i Big Brother-huset-byline»? Si det, men her er den i alle fall.

https://twitter.com/#!/palnordseth/statuses/151286575366537216

7. Spyr i Big Brother-huset-byline.


8. Klippedukke-bildebyline.

Denne var artig. Her kan Dagsavisen-leserne selv utstyre Bernt Erik Pedersen med høretelefoner, slik at ingen andre blir tvunget til å høre på Morrissey- og Jazkamer-platene hans.

9. Stillingsannonse-bildebyline.
Nå har bylinebildene av redaksjonslederne dukket opp i stillingsannonsene også. Vil du jobbe for disse bylinebildene? Da trenger politisk redaksjon og kulturredaksjonen i Bergens Tidende deg.

10. Sliten nissebildebyline.
Dagens Næringsliv-nissen kom godt etter nissene til VG og Brønnøysunds Avis, for den venta til selveste julaften. Alf Marius Opsahl walraffet som senterjulenisse, og alt han fikk var denne jævla bra tegningen.


11. Bursdagsbyline.

VG ga Jan Ovind en sak i bursdagspresang, men i Aftenposten må kommentator/anmelder/altmuligmann Vidar Kvalshaug nøye seg med et bylinebilde i navnedagspalta. Men likevel, dette viser at det ikke finnes noe sted der bilder av avisas egne medarbeidere ikke kan brukes.

12. Hva ønsker redaksjonen seg til jul?-bildebyline.
JBB-redaksjonen er skuffa over at ikke flere redaksjoner tok opp denne potensielle tradisjonen fra Minmote.no. Hva ønsker DNs Etter børs-redaksjon seg til jul? Aftenpostens debattredaksjon? NRKs utenriksredaksjon?

Når det er sagt, venter vi fortsatt på den opplagte oppfølgeren «Dette fikk Minmote-redaksjonen til jul». Eller blir det, for å sitere Knut Olav Åmås, «for privat»?

Takk til @finansakrobat

Bonus 1: Kawaii-bildebyline.
I 2005 tok dataspillkjennerne Snorre Bryne (Dagbladet) og Rune Fjeld Olsen (VG) turen til Tokyo, der de blant annet tok dette bildet. «Kawaii» er et japansk uttrykk for alt som er i overkant søtt. Og når Bryne bruker det i sitt reisebrev, oppgraderes bildet til bylinestatus.

Men ikke for Olsen, siden han jobber for konkurrenten vil han heller ikke få noen bildebyline i Dagbladet – med mindre han skifter jobb. Takk til @Thomas_Heger

Bonus 2: Årstidene med Filmpolitiet.
@hedenstad reagerte da Jævla bra byline-redaksjonen kritiserte hennes noe klisjétunge dame-med-pistol-bildebyline, og kritiserte oss for å ta den ut av sammenhengen. Det har seg nemlig slik at Filmpolitiet følger årstidene. Se bare på de to eksemplene ovenfor.

https://twitter.com/#!/hedenstad/statuses/142225484678316032

https://twitter.com/#!/runehak/statuses/142232615787839489

Bonus 3: Comeback for Johnny Brennas kampskole.
Der Magnum Medias siste nummer av Alfa leverte rein dynamitt bylinefaglig sett, er dessverre gjenoppstandelsen en flau fis i forhold. Okei, nyslått redaktør Mats Schjølberg Ulshagen posererer med noen lettklede damer i lederen, Asbjørn Slettemark poserer foran et fjell i frimerkestørrelse og Ottar Stangeland fortsetter sine ekstremgonzoreportasjer, men alt dette har vi sett før.

Jaja, om ikke annet så er det i alle fall velkomment med et comeback for «Johnny Brennas kampskole», denne gang med tips i tilfelle «ranssituasjon mot egen person».

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Jævla bra byline 40: The best of the rest 2 av 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..