Kategorier
Musikk

Feiende flott fra Hege Rimestad

Felespiller Hege Rimestad er ute med albumet The Seed Keeper, og jeg benytter anledningen til å minne om den flotte solodebuten Hvite pil. En annen briljant felespiller finner du her.

Hege Rimestad
Hvite pil
Heilo/Grappa Musikkforlag 1997

Felespiller Hege Rimestad har holdt det gående i over 20 år med Veslefrikk, Geirr Lystrup og Mari Boine. Nå debuterer hun endelig på egen hånd med en gnistrende plate proppfull av feiende flott spill og impulser fra hele verden.

Norsk og utenlandsk folkemusikk, tradisjonelt og moderne, alt blir mikset sammen, og man kan si Rimestad har laget en folkemusikkplate som gjenspeiler Oslo øst på 90-tallet. Dermed får vi flotte låter som den shetlandske folketonen «Fembøringen» kombinert med tung rytmeseksjon og Carlos Quispes mystiske stemme og instrumenter.

Rimestad henter inn mange av Oslos innvandrermusikere på instrumenter som tablas, sitar, zampano og annet. «Drømmen om Bagdad» er ett eksempel, delvis basert på folkemusikk og dikt fra Irak, vokal fra Namaa Alward og Rimestads egen musikk og fele.

Og når produsenten er dyktige Erik Honoré (Velvet Belly), som koker sammen samplinger og andre effekter blir resultatet et solid heksebrygg av en plate. Med «Hvite pil» bør Hege Rimestad få i gang dansefoten til både pønkere, folkemusikere og technohoder.

Opprinnelig publisert i Osloposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Feiende flott fra Hege Rimestad”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..