Kategorier
Musikk

Omdømmepopen er kommet for å bli

Du har sett dem på nettet. Ansatte i kommunal eller privat sektor som er kommandert ut for å lage musikkvideo, for å reklamere for firmaet, eller bidra til bedre omdømme for kommunen.

Eksemplene er nå så tallrike at musikken trenger et eget sjangernavn, og jeg foreslår omdømmepop, heri opptatt omdømmerock, omdømmetrønderrock og omdømmerap.

Kongsvingers «Godt omdømme» er den sjangerdefinerende låta, den som gjør for omdømmepopen det DJ Shadows «In/Flux» gjorde for triphop og Sugarhill Gangs «Rappers’ Delight» gjorde for hiphop: Setter sjangeren på kartet.

Jeg aner også en gryende indie/major-konflikt her, for hvordan skal små kommuner konkurrere mot gryna til steinrike selskap som Aker? Eneste løsningen blir å rope sellout og stemple fjompene i privat sektor for «corporate omdømmepop» som har solgt rumpa og sjelen til The Man. Som vi alle vet er det jo bare indieomdømmepop som er kunstnerisk autonome.

Du må også se den helt ferske «Jeg er fra Moss», der du på 3:00 fortsatt kan høre spor av Cyndi Lauper fra originalversjonen «We Are the World». Flere eksempler finner nedenfor. Sjangeren har allrede fått sin egen blogg, så sjekk ut Vi laget den helt selv!

 

 

Omdømmepopens Milli Vanilli:

Denne er vel ikke helt ekte, sendt på Karate. Altså ikke på Brattvåg Elektros eget initiativ og budsjett?

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “Omdømmepopen er kommet for å bli”

[…] Topp innlegg Jævla bra byline 46: Selvopptatte dameblad SpessialTommy Tee: Asfaltens MozartJævla bra byline 44: Midt i tabloidnavlaJævla bra byline 45: Lokalavis spessial 3 Ny omdømmepop: T-bane til å stole på Norsk hiphop-leksikonNemi-bøkene: Fabelaktig innpakning, ujevnt innholdGamle dager var helt PytonBestselgeren PondusOmdømmepopen er kommet for å bli […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..