Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 45: Lokalavis spessial 3

Tror du det bare er rikstabloidene som fronter sine egne journalister? På ingen måte, for lokalavisene henger med på kjøret, om enn på sitt eget vis.

(Flere bra bylines her.)

1. Helgevakt-bildebyline.
Ja, dette er hele saken.

2. Urbanist som elsker Marka-bildebyline.
Aften har satt sammen et bypanel med bysynsere, og en av dem er Erling Dokk Holm. Og da han skulle velge antrekk for bylinebildet – som iblant publiseres i helfigur – må tanken ha vært å forene by og land i ett antrekk. Det er i alle fall det eneste argumentet JBB-redaksjonen klarer å komme på.

3. Snøbad-bildebyline.
Romerikes Blad gir ut bilaget Zoom, Romerikes svar på Dagbladet Fredag, og en kald vinterdag tok journalist Sigurd Kristoffersen med seg kompisen Bjørn Sondre Storli ut i kulden for å lage sak om nakenbading i snø. Storli fikk også låne kameraet, noe som resulterte i flere bra bylines.

4. Spamparanoid-byline.
Jo Brenden i Østlendingen liker å være på den sikre siden, han spamsikrer byline på trykk i papir. Takk til @magneme

5. Skru opp stolen i fotoboksen-bildebyline.
Okei, Klassekampen er kanskje ingen lokalavis, men vi må ha med denne likevel. Takk til @konservativ og svært mange andre.

6. Fra arkivet-bildebyline.
Orientering er ei heller lokalavis, men hvorfor ser vi ingen bildebylines med pipe lenger? Her finnes en ledig nisje, folkens! Passer jo ypperlige for den litt kontrære, gammeldagse, småsinte, middelaldrende nynorskmannen.

7. Sofa-bildebyline.
Egon Holstad forsøker å sette skapet på plass i Naken-Tone-saken, trygt plassert i sofaen. JBB-redaksjonen ser allerede for seg nett-tv-serien «Sofaprat med Egon». Takk til @birgere.

8. Bylinekupp-byline.
Dette er saken: Dagsavisens debattredaktør Halvor Finess Tretvoll har jobbet knallhardt i et halvt år for å relansere Dagsavisen på nett og for ipad (høres forresten ikke saken «Hele Dagsavisen overalt, alltid» mest ut som en trussel?).

Men Tretvoll har baktanker. For når Dagsavisen.no relanseres fronter han ikke bare hovedsaken, bylinebildet hans har også kuppet absolutt alle kommentarer i avisa. Nye Dagsavisen er plutselig blitt NRK Alltid Halvor Finess Tretvoll.

Det blir selvsagt oppstandselse, og etter en kort, men hektisk maktkamp tar Tretvoll sin bildebyline og går over til ny stilling som debattredaktør for NRK.no.

JBB-redaksjonen tror det var omtrent slik det hendte.

Honorable mention: Linselus i annet medium.
Andreas Øverland har gått fra stillingen som profilert anmelder i NRKs Lydverket til redaksjonen i Senkveld, og det er jo klart at overgangen til kulissene bak kamera iblant kan føles tøff. Derfor er det naturlig å prøve å stikke nesa fram i andre medier, som Aftenposten. På forsida til og med!

Takk til @zordan4ture.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..