Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 47: Redaktører på ski og andre magasingodbiter

De kommer ikke på trykk like ofte, så kanskje det er derfor fag- og månedspressen virkelig klinker til når det blir snakk om å trykke en Jævla Bra Byline. Det er uansett bare å bøye seg i støvet for Snø & Ski-redaktør Bente Flygind.
(Flere bra bylines her.)
1. På skitur-bildebyline.
Snø & Ski er bladet til Skiforeningen, og der i gården blir det ikke plass til så mange andre skiløpere enn redaktør Bente Flygind. Her er hun ute på skitur.
Her demonstrerer hun riktig oppførsel på vinter-telttur.
Og her illustrerer det samme skiturbildet av Flygind huskelista for riktig pakking.
2. Breial styreleder-bildebyline.
Men det er flere i Skiforeningen som trenger spalteplass. Styreleder Ole Fr. Anker-Rasch breier seg i sin kommentar, det lover alltid bra nå bylinebildet er større enn teksten.
3. Gjestenede redaktør-bildebyline.
Men Snø & Ski handler ikke bare om Bente Flygind. Det er også plass til skiløpere som til vanlig ikke får så god plass til å breie seg med sine meninger om skiglede og friskusliv.
Her har Aften-redaktør Kjersti Løken Stavrum fått to sider til å skrive om nettopp skiglede, og som takk for strevet får hun både bildebyline og tegnet friskus-bildebyline.
4. Salig ro i naturen-bildebyline.
Aftenposten kan selvsagt ikke sitte stille og se på at Ski & Snø stikker av med hele skigledemarkedet, så de svarer med denne helsides bildebylinen i helfigur av Robert Veiåker Johansen, som tar seg tid til en pust i bakken i deadlinemaset.

 

5. Garderobeutfordring-bildebyline.
Her er en gripende sak fra Det Nye, der moteansvarlig Rubi Sørvik forteller om sin uke i antrekk fra Hennes&Mauritz!

Den lite motekyndige JBB-redaksjonen er usikker på om dette regnes som en drømmejobb eller strabasiøs utfordring, men har uansett følgende gratisidé til en pangsak: «GIKK I SAMME ANTREKK EN HEL UKE – blikkene, fordommene og mytene du møter når du har lite klær.» Takk til @VGHelgKari

6. Trojansk hest-bildebyline.
Rundebordssamtalen er et klassisk journalistisk grep, men hvor ofte er intervjueren selv en del av debatten? I første omgang ser det ut som Øivind Vogt har lurt seg inn med stjernene, men når vi begynner å lese ser vi at han ikke er en av komikerne – men journalisten.

Journalisten slipper knapt til i samtalen, men han fikk jo være med på bildet da. Og alle er enige om at det i det minste ble en jævla bra byline! De som bare blar gjennom Natt&Dag vil jo gå ut fra at Vogt nå er der oppe med gigantene.

7. Bra dame-bildebyline.
Magasinet Bra Damer er ute med sitt første nummer, og det skulle tatt seg fint ut om de ikke klarte å lure inn en Bra Damebyline. Og ganske riktig, vi får sju siders motereportasje med bladets fotosjef Lisbeth Michelsen i hovedrollen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..