Helt Texas 2.0

Ting skjer i Texas. Ser vi konturene av et nytt 2005, året da rappere som Slim Thug, Chamillionaire, Paul Wall og Mike Jones plutselig stormet oppover hitlistene? Her er mine tips til ferske Texas-skiver, og de er gratis – bare trykk på linken.

Propain: Dangerous Minds
Selvsikker fersking fra Houston, som også tør å vise fram sin emoside, som på låter som ”The Note (Scottie Pippen)”. Han har fått med seg veteraner som Slim Thug, Chamillionaire og Bun B på mixtapen Dangerous Minds, men Propain eier denne teipen helt på egen hånd.

Kirko Bangz: Progression 2: A Young Texas Playa
Der Propain lener seg mer på klassisk Texas-rap, er ungfolen Kirko Bangz vel så mye inspirert av hvem og hva som hevder seg på hitlistene om dagen. En slags motsatt A$AP Rocky altså, en sørstatsgutt som ser nordover? Men den seige arven etter DJ Screw bobler stadig til overflaten, og iblant føles Progression 2: A Young Texas Playa ut som et samarbeid mellom Drake og Z-Ro.

M.U.G: Money and Pain
M.U.G er en av flere rappere som bobler under overflaten som en del av klikken rundt Slim Thug (andre er L.E.$., Dre Day og Concrete), og mixtapen Money and Pain er et klassisk stykke Houston-rap. Jeg sliter kanskje litt med å gripe fatt i personligheten til M.U.G, men når han får med selveste Scarface er det bare å lene seg tilbake.

Trae Tha Truth: King of the Streets Freestyles
Veteranen Trae er en av Houstons mest aktive rappere, og han spyr ut mixtapes og gatealbum av høy kvalitet. Og alle heter noe à la ”King of the Streets”. På King of the Streets Freestyles handler det bare om Traes sandpapirstemme over kjente instrumentaler, som 2 Chainz’ ”Riot”.

Ikke nok Texas? Da går du videre med Doughbeezys Blue Magic, Marcus Manchilds Space Jams 2 eller Paul Walls No Sleep Til Houston.

2 kommentar

  1. […] i California, men bodde i Texas da han slo gjennom, og har tette bånd til Lone Star-rappere som Paul Wall, Slim Thug, Chingo Bling og South Park […]

  2. […] Slayton har lenge vært et hett navn i Houston-undergrunnen, men så stjal han showet på Mike Jones’ «Still Tippin’» i en slik grad at The Peoples Champ dundret inn på førsteplass i USA. På […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: