Kategorier
Intervjuer Kunst Musikk

Punk-kunstneren Art Chantry

For 20 år siden tok Seattle punkrock til toppen av hitlistene. Omstridte Art Chantry sto for plateomslagene og plakatene.

Da Nirvana dyttet Michael Jackson ned fra toppen av den amerikanske albumlisten i januar 1992 dro musikkbransjen i samlet flokk til Seattle for å finne det neste store. Da ble den tynnhårede og kortvokste grafiske designeren Art Chantry jaget av sitt livs første groupier. Damer som ville ligge med ham på grunn av hans kobling til rockescenen i Seattle.

– Jeg er en grafisk designer, men groupier oppsøkte meg og totalt fremmede ville henge med meg. Jeg hadde stalkere, folk som forfulgte meg. Og jeg er en grafisk designer! Så merkelig var det. Nå er jeg bare glad for at dette er fortid og i ferd med å bli glemt, forteller Chantry til D2.

Han har sixpence på hodet og en fargerik tatovering på den ene underarmen, og har akkurat sklidd ned på benken i kaffebaren til den enorme bokhandelen Elliott Bay Book Company. Chantry sukker oppgitt over disse norske journalistene som så absolutt vil snakke om gamle dager. Han prøvde først å ignorere D2s forespørsler, men bukket under til slutt.

– Men dette er siste gang jeg snakker om dette, truer han.

Det er nå 30 år siden Chantry plantet én fot i operaen og den andre på punkklubben. Resultatet ble en unik visualisering av den amerikanske 80-tallspunken.

Les resten av historien i dagens D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..