Kategorier
Hiphop Musikk

Young California: HBK Gang er framtida

Har du spilt ferdig årets tre E40-album alt? Selvsagt har du ikke det, men hvis du er hypp på å sjekke ut ungdommen i the Bay Area må du bite deg merke i kollektivet HBK Gang, med IamSu! i spissen.

Det strømmer på med musikk og videoer fra HBK Gang. Og det er sannelig ikke så rart det blir mye musikk, for dette er en gjeng som er større enn Wu-Tang Clan og OFWGKTA.

De er rett og slett så mange at jeg måtte få litt hjelp fra en skikkelig Bay Area-ekspert, selveste Juice Mannen Hugo fra den ypperlige bloggen Bayonnaise. Han kunne fortelle at HBK Gang har sine røtter i gruppa Diligentz, det vil si Jay Ant, Aka Frank, Prank og Damey. Deretter er ytterligere rekrutter kommet til, som LoveRance, IamSu!, Kool John, CJ, Mike-Dash-E og sikkert mange flere. «Det är ett jävla gäng,» som Hugo sier det.

Sjekk ut et knippe gamle Diligentz-låter her. Her er noen ferske smakebiter.

1. IamSU!: Don’t matter
Karen som står fram som lederskikkelsen i HBK Gang slapp to fine mixtapes i fjor. The Miseducation of IamSu! var retro, men det var forløperen  Young California som representerte framtida.

2. IamSu! & Jay Ant ft. Mike-Dash-E: On My Mind
Gudene vet hvor mye musikk HBK Gang kommer til å slippe i 2012, men det blir en stri jobb å følge med. Dette er fra et planlagt album som IamSu! og Jay Ant skal gi ut sammen.

3. Mike-Dash-E ft. IamSu!, Jay Ant &  P-Lo: Clap City Bitch!
Og her er featuring-rapperen fra forrige låt, Mike-Dash-E, med sin egen låt. Han er enda en av disse talentfulle rapperne i HBK Gang, og han får selvsagt støtte av kompisene.

4. Ft Smoove ft. OG Sun, Kool John & IamSu!: Wet Wet
Gammel rapvits: Hvem er denne Featuring som er med på så mange låter? Men her blir jeg usikker. Kaller denne karen seg Ft Smoove, eller er det bare Smoove? Jeg vet ikke, det eneste jeg vet er at Kool John og IamSu! (igjen!) representerer the Heartbreakers.

5. Tommy T ft. Nittee & IamSu!: Bend Over Remix
Her er IamSu! Igjen, denne gang på en remix av Tommy T (nei, ikke han). Denne Tommy er medlem i Getcha Gotcha Click, og kompis av HBK Gang.

6. IamSu!: Ice Cream
Her briefer produsent/rapper IamSu! over Raekwons klassiske «Ice Cream»-instrumental. Låta er fra The Miseducation Of IamSu!, som du laster ned gratis her. Freddie Gibbs brøt for øvrig overflaten for alvor da han også lente seg på Lauryn Hill-klassikeren. HBK-låta «She Ready» finner du her.

7. HBKCJ: Roots
Her er det CJ, eller HBKCJ, sin tur til å skinne i rampelyset. Tar ett minutt før låta kommer i gang, men det er vel verdt ventetida. CJ kommer snart med teipen Dreams and Nightmares.

8. Aka Frank: My Dick Ain’t Racist
Aka Frank med siste ord i rasismedebatten. Neste sak!

9. LoveRance ft. 50 Cent: Up
Sist, men ikke minst: Dette er vel den hittil største hiten fra klikken. Selv 50 Cent vil være heartbreaker.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Young California: HBK Gang er framtida”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..