Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 48: Narsissist Spessial

Mens Kristopher Schau irritererer seg over narsissistene i Tinghuset, skal vi se nærmere på noen andre journalister og redaktører som liker å vise seg fram. FHM-redaktør Martin Thronsen gir leserne sixpacken, mens KKs grafiske designere viser fram favorittbuksene.

Flere bra bylines her.

1. Redaksjonsmote.
Lurer du ikke fælt på hvordan vi journalister kler oss, hvordan vi trener og hvordan vi tar oss ut i bar overkropp? Svaret er nær.

KK har tidligere gitt oss Redaktør-Gjyri og Stylist-Isabel som forsidemodeller, og denne gangen er det moteredaktør Silje Pedersens tur til å fronte damebladet. En klar krigserklæring mot VGs Minmote.no, der Minmote-Sonia frontes for fulle mugger.

Forsidesaken? Den handler om drømmejeans, og KK lover perfekte jeans «til din kropp». Men, som vi skal se, variasjonen i kroppsstørrelsen til de KK-ansatte som også får lov til å være modeller, er ikke så voldsomt iøynefallende.

Får du ikke nok stoff innad fra KK-redaksjonen i KKs spalter kan du også lese de ansattes blogger. Her kan du se redaktørene peke på ferdige KK-sider. Et fascinerende innblikk i mediehverdagen, ikke sant?

Men det er KK-Nadine som er «dronningen av jeans».

KK-Silje får også sin egen side inne i bladet.

Og her er saken: KK-ansatte viser fram drømmebuksene. Legg merke til kroppsvariasjonen.

Mote-Silje passer best i smale jeans.

KK-Henriette er liten og nett.

KK-Jeanette har formfulle hofter.

Det er uklart hva slags kroppstype KK-Nadine har, men hun foretrekker hvite jeans. Hun er tross alt dronningen av jeans.

Og KK-Caroline har en kropp som er midt i blinken for boyfriendjeans. Altså, jeg ser ikke noe særlig forskjell på disse KK-kroppene. Er dette hele spekteret?

KK handler ikke bare om bukser. Det handler også om KK-Anja, som lar seg sjarmere av Jon Almaas.

2. Sixpack-bildebyline.
FHM-redaktør Martin Thronsen har levert årets redaktørscoop med denne helsesaken om hvordan han trente vekk vaskeballen til fordel for sixpack. Nyheten gikk sin seiersgang i en lang rekke medier, og innebærer trolig starten på en rad med redaktører som skal sykle, løpe og gå på ski til en bedre kroppsform. Vi har allerede lagt merke til at Aftenpostens Kjersti Løken Stavrum stadig dukker opp syklende i sin egen avis, og dette er trolig bare begynnelsen.

Kona spurte forresten om jeg bare skulle gjøre narr av Martin eller om jeg skulle la meg inspirere av treningsregimet hans. Nå har jeg i alle fall gjort det ene…

3. Bildequiz-bildebyline.
Der FHMs sjefredaktør bruker arbeidstiden til å trene seg opp, må redaksjonssjef Thomas Strzelecki nøye seg med å kle seg ut som fluesopp i denne bildequizen.

4. Skognymfe-bildebyline.
Når redaktøren flekser sixpack og redaksjonssjefen simulerer fluesopp, hva slags skitne oppgaver må da den menige FHM-journalist gjøre? Bare spør Alexander Endsjø…

5. Tyroler-bildebyline.
Hele FHM-redaksjonen kan faktisk brukes til det meste. Her er det AD Jon Øksenholt som må steppe inn for å illustrere en tyrolerkonspirasjon.

6. Russe-bildebyline.
I 2004 var Christine Rian Johannessen russ. Nå er hun VG-journalist. Russevenninnene hennes har også fått seg jobb, de er jurister, økonomer og ingeniører, og må gå i møter og greier. Dette kan du lese om i denne sterke VG-reportasjen om 2004-russen – åtte år etter.

7. Fersking vs veteran-byline.
Vi trenger noen bylinebilder fra Tinghuset også. Dagbladet deler det opp slik: Veteraner som John Olav Egeland dekker rettssaken, så får ferskingene nøye seg med å intervjue veteranene.

8. Kommentatornyhet-bildebyline.
Aftenposten lager faktisk nyheter om at avisas journalister gjør jobben sin. Rettskommentator Inge D. Hanssen tilbringer arbeidsdagen i rettssaler året rundt, men nå skal han altså dekke saken mot Anders Behring Breivik. Det er en sak.

9. Metakommentar-byline.
Og apropos Inge D. Hanssen, det er ikke mange norske journalister som får mulighet til å kommentere sine egne kommentarer – med faksimile. Two for the price of one! Legg også merke til at han har fått ny bildebyline i mellomtiden.

10. Jævla barsk skinnjakke-byline.
Kjetil Østli jobber også i Aftenposten. Og han dekker også Breivik-saken. Det er verdt både forhåndsreklame og forsidehenvisning, i en jævla barsk skinnjakke.

11. PS! Luksus-byline.
Vi i D2 får sjelden bildebyline, for vi har mer subtile måter å lure oss selv inn i teksten på.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Jævla bra byline 48: Narsissist Spessial”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..