Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 50: Jubileum Spessial

50 bloggposter med jævla bra bylines! Tenk at det finnes så mange journalister som liker å vise seg fram. Så hva skal JBB-redaksjonen finne på i anledning jubileet: Vi bare kjører ut resten av arkivet. God fornøyelse!

Flere bra bylines her.

1. Smaker hund for første gang-bildebyline.
VGs Jostein Matre har spist hund i Hanoi, og det blir selvsagt det tabloide poenget på VG Nett. Vi får også video av Matre doin’ it doggystyle.

Det er jo klart dette er en VG-sak, men ikke nok med det: Avisa Sunnhordland følger opp med saken «Sjå stordabu eta hund i Hanoi». Dette er den største saken om journalistikk siden FHM-redaktør Martin Thronsen fikk sixpack. At Sunnhordland har valgt å illustrere saken med et bilde av Matre foran det amerikanske flagget gir jo bare det hele en ekstra spiss. Takk til @zweizz.

PS! Jeg spiste hund-i-kål i Kina i 2001, men glemte å ta bilder. Har jeg mista teften?

Bonus: Fosna-Folket lager sak om Forsvarets Forum, som forteller om Fosna-Folkets journalist som bannet i California.

2. Jeg tenker, altså er jeg… sjefredaktør-bildebyline.
Kjell Rune Henriksen er  konstituert som ny sjefredaktør i Mediehuset Harstad Tidende. Jævla bra byline har han også. Takk til @Julskris.

3. Jævla morsk flypassasjer-bildebyline.
Nordlys’ Anders Mo Hanssen har reist med rutefly. Og han er meget irritert. Takk til @runafk.

4. Vi jobber så hardt at vi sitter baklengs på stolen-bildebyline, i helfigur.
Det er givende å jobbe for papiravisa Xtra. Ikke minst når man så fine bylinebilder at man ser ut som en filmregissør. Navn på stolen og greier. Men hva skjedde med de tre stakkarene uten stol og bilde?

5. Joviale filmfolk-bildebyline.
JBB-redaksjonen husker ikke detaljene bak dette bildet. Men det er i alle fall bildet av journalist David Skaufjord fra Cinema, konkurrent og kollega Einar Aarvig fra Filmmagasinet, en eller annen norsk filmdude og servitøren Steve. Bra byline er det.

6. Prisvinner-bildebyline.
Når journalister vinner pris havner de alltid på trykk i egen avis. Her er årets Skup-prisvinnere, Gøran Skaalmo og Kjetil Sæter, samt årets Internasjonal Reporter-prisvinnere, Eskil Engdal og Aleksander Nordahl. JBB-redaksjonen la mest merke til sjefredaktørens kommentar, på vegne av alle ungdommelige, useriøse og slappe journalister som er helt middels på sine områder.

7. Eggende bildebyline.
Norsk journalist trenger flere journalister som er gode på å koke egg. Andreas Viestad blir for komplisert, selv når han skriver om å koke egg.

8. Supermatjournalist-bildebyline.
Var det noen som sa Andreas Viestad? Elefanten i rommet når det kommer til jævla bra bylines. Det er utrolig at han har klart å snike seg unna JBB-redaksjonens skarpe blikk gjennom 49 bloggposter, et klassisk tilfelle av å ikke se skogen for bare trær.

9. Gestikulerende bildebyline – i halvfigur.
Og apropos elefanter i rommet: JBB-redaksjonen har lenge vært imponert over den stivnede gestikuleringen til Dagbladet-spaltist Cathrine Sandnes, men vi har aldri klart å komme på noe morsomt å si om den.

10. Ungdommelig redaktørbildebyline.
Aftenposten har omsider forstått hva som skal til for å kapre ungdommen: Avisa bør trykke flere bilder av sjefredaktør Hilde Haugsgjerd, gjerne med iPad.

11. Ungdommelig redaktørbildebyline II.
Men det spørs om Aftenposten heller ikke bør se mot motebladet Vixen og redaktør Marianne Jemtegård. JBB-redaksjonen tror ukentlige oppsummeringer av Hilde Haugsgjerds glamourfylte arbeidsdag, enten hun dj-er i Marbelle eller er på fotoshoot i København, er det som skal til å få fenge de unge leserne.

12. Ungdommelig redaktørbildebyline III.
Klassekampens Bjørgulv Braanen har en annen løsning på ungdomsdilemmaet. Han gjemmer seg bak en yngre og penere jente, samtidig som han hermer etter ungdommens kroppsspråk. Kanskje det er det som skal til?

13. Ungdommelig redaktørbildebyline IV.
Aftenpostens kultur- og debattredaktør Knut Olav Åmås jakter ungdommen på Twitter, og får drahjelp på annonseplass i Aftenposten. Og i motsetning til alle andre twitrere er dette ikke løs synsing, men begrunnede synspunkter. Ikke dårlig på 140 tegn!

14. På hytta til Aftenpostens danseanmelder-bildebyline.
Vet du hvor vanskelig det er å fylle Aftenpostens Bolig-bilag hver uke? Det er riktignok bare tre-fire redaksjonelle sider, men likevel. Hele tiden er det et mas om spennende interiør, sjarmerende leiligheter og eksotiske drømmer. Heldigvis bor de som skriver i Aftenposten også på spennende steder, så dermed blir det tre sider om den franske hytta til kulturredaksjonens dans- og ballettskribent, Inger-Margrethe Lunde.

15. Pølsetest-bildebyline.
Etter lang og tro tjeneste har VG-fotograf Magnar Kirknes nådd målet: Han tester middels pølser sammen med Fremskrittspartiet Bård Hoksrud.

16. Musikkspaltist gir ut plate-bildebyline.
Monica Ifejilika (t.h.) er både Ny Tids faste musikkspaltist og medlem i Queendom. Så hva gjør man når Queendom gir ut ny plate? Man rydder så klart to sider, men heldigvis er det ikke Ifejilika som er anmelder.

17. Jeg sitter her og noterer gigantintervju-bildebyline.
Nettavisens Heidi Schei Lilleås har fått audiens hos Carl I. Hagen, og lar seg avbilde mens hun notererer i journalistblokka. Men hun lurer ikke JBB-redaksjonen, for man noterer ikke ned så laaange intervjuer ned på blokk, dette er tatt opp på bånd. Og er det ikke en iPhone vi ser mellom Hagen og journalisten? Takk til @finnANGER.

18. Dobbel på tomannshånd-bildebyline.
VG intervjuer maange kjendiser, og men ikke alle er på tomannshånd. Det kan være alt fra pressekonferanser, telefonintervjuer, epostintervjuer og rundebordskonferanser, så derfor er det viktig å faktisk bildelegge at det ikke befant seg noen andre journalister til stede – og at man faktisk møtte kjendisen under fire øyne. Men, hvor skal den nedre grensa gå? Når er det ikke lenger imponerende?

Et vanskelig spørsmål, men selv om JBB-redaksjonen er litt starstruck av tanken på å møte selveste Halvdan Sivertsen, er vi ikke like imponert over at VG har klart å få et møte med TV 2-programleder Silje Stang.

19. Redaktør som korrupsjonsjeger-bildebyline.
Og er du statsråd med svin på skogen, pass deg godt hvis du ser denne karen snuse rundt i nærheten. VGs Torry Pedersen er på saken. Og han mener alvor!

20. Tidligere politiker, nå journalist, som illustrasjonsbilde-bildebyline.
Klassekampens Mimir Kristjánsson (t.h.) er i likhet med sine kollegaer ofte å se i avisas spalter, men Kristjánssons politikerfortid har en tendens til å innhente ham. Takk til @HannavanZijp og @jenskihl.

21. USA-korrespondent til hest-bildebyline.
Innrøm det, baby, du har alltid hatt lyst til å se Dagsrevyens Jon Gelius til hest. Takk til @aaaaaage.

Og – kanskje på grunn av tidsforskjellen? – rakk Gelius å kommentere sitt JBB-bidrag allerede i går. Ikke dårlig.

https://twitter.com/#!/NRKGelius/statuses/200193195894767616

https://twitter.com/#!/NRKGelius/statuses/200194456576729088

22. Arrogant redaktør-byline.
Alle vet jo hvem Vogue-redaktør Anna Wintour er, så da trenger hun bare en slurvete signatur som byline. Takk til @krvalla.

23. På Ikea-bildebyline.
BT-journalist Lars Holger Ursin har blandete følelser for Ikea. Klart det er verdt en sak på halvannen side. Takk til @finnANGER.

24. Liten journalist tester stor pils-bildebyline.
Sommerølet er så definitivt i boks i Rogalands Avis. Men er det en jævla stor boks? Eller en jævla liten journalist? JBB-redaksjonen ønsker seg uansett flere slike bylinebilder i sommer. Takk til @berekvam.

25. Ansiktsmalt videoreporter som danser med intervjuobjektene-videobyline.
DittOslo.no har sendt ungdomsredaksjonen ut for å walraffe blant russen, og det går som det må gå for reporter Tinus Bjørgo, og ender i ansiktsmaling og utagerende dansing. Takk til @oysteinaldr

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Jævla bra byline 50: Jubileum Spessial”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..