Kategorier
Tegneserier

Drabant i DN på fredag og på P3 i dag

Tegneseriekritiker Morten Harper skrev om Drabant i Dagens Næringsliv fredag 18. mai. Det var ingen anmeldelse, men et forsøk på å se Drabant-tegner Mikael Noguchi og Sigbjørn Lilleeng (Generator) som representanter for en økende manga-inspirasjon blant norske serietegnere.

Hør meg snakke om Drabant«Verdens rikeste land» på NRK P3 i dag kl. 1630. Du kan bestille Drabant her eller hos din lokale bokhandler.

Hva skriver så Harper om Drabant?

«Boken er en fiktiv fortelling fra Oslos østkant på midten av nittitallet om to gutter som får kjenne kommunens kamp mot graffiti på kroppen. Boken er i farger, og mangatrekkene er mindre opplagte enn hos Lilleeng, men vi merker dem i måten personene er tegnet på. Det er trekk ved øynene, ansiktskarikeringen i en ellers realistisk serier og voldsomme overdrivelser for å vise følelsesmessige reaksjoner.

Drabant viser godt hvordan manga har endret uttrykket i moderne tegneserier til noe som hverken er klassisk europeisk, amerikansk eller japansk.»

Men hva sier Mikael selv om teorien?

– Jeg la manga på hylla for mange år siden, men det henger nok litt igjen. Blandet ut med engelsk og fransk tegnestil. Vi må jo ikke glemme at det finnes mange som kjører slik fusion: Jamie Hewlett, Robert Valley og mange mange andre.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..