Drabant med soundtrack

Hvor mange tegneserier med eget soundtrack vet du om? Jeg har Victor Bananas musikk til Daniel Clowes’ Like A Velvet Glove Cast In Iron i cd-samlinga, men det er ikke akkurat så vanlig.

Men takket være Wimp har jeg og og Mikael Noguchi satt sammen intet mindre enn to forskjellige soundtracks til tegneserien vår, Drabant. Sjekk de ut her.

Drabant får du her eller i din lokale bokhandel (fra slutten av uka).

[Edit: Slike lesere vil vi ha! @Afagerhaug har laget Drabant-soundtrack for Spotify. Her er Victors west coast-mixtape, mens du finner Fredriks New York-favoritter her.]

Historien er som følger:

Året er 1994. Oslo kommune ruster opp kampen mot graffitimiljøet. Det trues med store bøter og fengsel. For 16 år gamle Fredrik er taggingen, under navnet ‘Deks’, det eneste lyspunktet mellom alle timene han kaster bort på skolen, senteret eller hjemme i blokkleiligheten.

Da Fredrik blir kjent med den eldre maleren ‘Senc’, alias Victor, begynner plutselig store ting å skje. Victor drømmer om å gjøre en ‘piece’ som vil bli beundret for all ettertid, og snart vikles Fredrik inn i et trekantdrama der spraybokser, dop og Victors kjæreste, Camilla, er ingrediensene.

Og musikk. Victor digger vestkystrap, mens Fredrik er hardcore New York-kar. Derfor pusher de stadig vekk mixtapes på hverandre, i håp om å få kompisen til å gå over til den andre siden.

Victors mixtape
Med bl.a Ice Cube, The Pharcyde, DJ Quik, King Tee og The D.O.C.
Victor har røtter i Chile, men har bodd i Groruddalen hele livet. Han maler som Senc, digger melodiøs vestkystrap, og forguder 2Pac.

Fredriks mixtape
Med bl.a Wu-Tang Clan, Jeru the Damaja, Artifacts og A Tribe Called Quest.
Fredrik har nettopp flytta til Groruddalen fra et mindre sted utanfor Oslo. Han maler som Deks, har fulgt Tommy Tees radioshow siden han laget ‘Strictly Hip Hop’, og er blodfan av skitten New York-rap.

3 kommentar

  1. […] snører seg sammenDrabant-intervju med Mikael NoguchiJævla bra byline 48: Narsissist SpessialDrabant med soundtrackMy interview with Ivan BrunettiJævla bra bylineNorsk hiphop-leksikonJævla bra byline 50: Jubileum […]

  2. […] I 2012 laget jeg og Mikael Noguchi et soundtrack i Wimp og Spotify for tegneserien Drabant, i form av spillelister for våre to hovedpersoner, eastcoastpuristen Fredrik og den mer vestkystinspirerte Victor. Sjekk ut lyden av 1994 her. […]

  3. […] saken her, og sjekk ut musikken til Drabant 1 og Drabant […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: