Kategorier
Musikk

Liars: Funky punkrock

Mandag 4. juni vender Liars tilbake med sitt sjette album WIXIW. Gudene vet hvor mange ganger de har skiftet stil, men her er uansett min anmeldelse av 2001-debuten.

Liars
They Threw Us All in a Trench and Stuck a Monument On Top
Blast First/Mute/Playground 2001
4/6

Denne ukes kule New York-band er egentlig ikke fra New York, men består av en gjeng innflyttere i Brooklyn. Og de spiller funky postpunk anno tidlig 80-tall, med band som Gang of Four, The Stooges og Public Image Limited som klare forbilder.

Debutalbumet kom egentlig ut i fjor på miniselskapet Gern Blandsten, men gis nå ut på ny av Mute. Liars er tøffe de, men som vanlig med lignende New York-retrorock har de ikke så fryktelig mye nytt å by på. Debuten er mer som en hyllest til svunne tiders dansbare rock og punk å regne, men i tospann med Interpol og deres romantiske innstilling til 80-tallets dystrere rockesider og den pågående electroclash-bølgen er Liars utvilsomt på rett sted til rett tid.

Her er skurrende gitar, funky bass og dansbare rytmer i rikt monn – med australske Angus Andrews’ passe snøvlete og arrogante vokal på toppen. Det er rent så en får lyst til å kle seg i helsvart, gå ned i en røykfylt kjeller, kjøpe seg en øl og stå i en krok og skule stygt på omverdenen. Men den halvtimelange «The Dust Makes That Mud» blir en tålmodighetsprøve med sin evigvarende lydsløyfe.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Liars: Funky punkrock”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..