Kategorier
Tegneserier

Big Questions: Murstein om fugleliv

Oslo Comics Expo-uka, dag 2: Kan vi si at norskamerikaneren Anders Nilsen har laget tidenes tjukkeste norske tegneserie med Big Questions? Les intervjuet mitt med karen her.

Er Big Questions med sine vel 650 sider tidenes tjukkeste norske tegneserieroman? Hvis vi gir litt slipp på kravene til statsborgerskap kan vi kalle den det, for mannen bak – amerikaneren Anders Brekhus Nilsen – er ¾ norsk. Med tre norske besteforeldre er Nilsen fôret opp på lefse, geitost, lutefisk og julekake, og kanskje kan vi også si at noe av denne norske bakgrunnen kommer til uttrykk i Nilsens melankolske fabler om små verdener og store, eksistensielle problemer.

Nilsen er en del av Chicago-gruppen The Holy Consumption, som også rommer talentfulle serieskapere som Jeffrey Brown, John Hankiewicz og Paul Hornschmeier.

Nilsen har puslet med Big Questions i rundt 15 år, og deler av den er gitt ut i hefteformat underveis. Kort fortalt handler serien om en flokk filosofiske fugler som sliter med og hendelser som er altfor store for dem til å fatte.

Et fly kræsjlander i ett hus, noen fugler tror den skadete piloten er en gigantisk fugleunge – mens andre igjen innbiller seg at en ueksplodert bombe er ett egg, noe som får dramatiske konsekvenser for livet på sletten. «Serien handler om hvordan vi skaper mening i verden rundt oss, og om denne meningen har noe med hva som faktisk skjer rundt oss,» sier Nilsen selv.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..