Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 51: Framtida er i trygge hender

Akkurat idet Jævla Bra Byline-redaksjonen var i ferd med å tro at det ikke fantes flere bylinevarianter, kommer neste generasjon bladfyker til unnsetning. Bli med til Under Dusken, studentavisa der redaksjonen bruker mer tid og krefter på å iscenesette jævla bra bylines enn å lage journalistikk.

Flere bra bylines her.

1. JÆVLA BRA BYLINE!!!!
JBB-redaksjonen må bare si som tipseren vår: Vi skjønner ingenting, men tankene våre går til arbeidet som er lagt ned i å arrangere disse fellesbildene av Under Duskens forskjellige redaksjoner. Klikk på bildene for å nyte bildene i større utgave. Dette er bylinebildet som konseptkunst.

Oppdatert: Under Dusken gjorde det samme i 2011. Sjekk her. Takk til @MarkusTobiassen.

Bonus 1: Veteran-bildebyline
Nå ligger det faktisk en journalistisk begrunnelse bak akkurat slike bilder av journalist m/superstjerne. Det er ofte den eneste muligheten for at avisa får ta et eget bilde, fordi da forsikrer managementet til stjernen seg at bildene ikke vil bli brukt i andre sammenhenger enn i forbindelse med selve intervjuet.

Bonus 2: Triksebildebyline i helfigur.
For en ny leser er det fullstendig umulig å forstå hva denne Opp-turneen til Oppland Arbeiderblad går ut på, men det er liten tvil om at direktør Ludvigsen og sjefredaktør Sagstuen er på ballen i alle fall. Takk til @ThomasHaarstad

https://twitter.com/#!/Dybfest/statuses/200508869305303041

Bonus 3: Det store bylineløftet.
JBB-redaksjonen fikk ikke helt med meg resultatet av dette løftet. Noen som kan opplyse oss?

Bonus 4: Klassisk korrespondent-bildebyline.
JBB-redaksjonen liker at VG kjører disse retrobylinebildene på korrespondentene sine. Selv om de fortsatt ikke er i nærheten av denne.

Bonus 5: Korrespondent i livsfare-bildebyline.
Aftenposten skriver sak om den farlige hverdagen for journalister. Og intervjuer såklart sine egne journalister.

Bonus 6: Glambildebyline.
Vixen-redaktør Marianne Jemtegård var til stede allerede i første utgave av Jævla bra byline, og når hun nå abdiserer som redaktør er det bare å takke for følget – og mange bra bylines hentet fra den glamorøse hverdagen til en motebladredaktør. Her er hun på Kappahl-sponset Paris-tur i sitt siste nummer som redaktør.

Bonus 7: Bergen-Stavanger-bildebyline.
Bergens Tidendes Einar «Engelen» Engelstad inngikk et eller annet veddemål da det ble kjent at Mods skulle prøve å spille for titusener i Stavanger. Han tapte, og endte med å gå til fots fra Bergen til Stavanger – en begivenhet som ble behørig dekket i BT. Men Engelen gjorde en tabbe i forhold til lignende kanossaganger fra Davy Wathne og Lars Sponheim. Der Sponheim og Wathne ble rikskjendiser da de gikk fra Bergen til Oslo, bryr hovedstadspressen seg ikke det døyt om du går til Stavanger istedenfor hovedstaden.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..