Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 52: Journalisten i fokus 2

La oss tenne et lys for alle journalister. Har du tenkt på hvor mye vi må gå gjennom for at du skal få noe å lese hver dag. Her er noen som ofrer seg for deg.

Flere bra bylines her.

1. Den store styrkeprøven-bildebyline
Adresseavisens Aagot Opheim (49) skal sykle Den store styrkeprøven. Det blir ny, flott serie, denne artikkelen har til og med fått den strålende tabloide tittelen «Tiss, bæsj og mat». Yummy! Takk til @Kjersti_n

2. Journalist møter favorittlærer-bildebyline – med klassebilde og video!
Aftenpostens Pål Vegard Hagesæther har tidligere imponert JBB-redaksjonen med å forske i egen slekthistorie over flerfoldige sider i A-magasinet og uoffisiell norsk rekord i linselusing i Aften, og her flesker han til med en JBB-pangsak:

Et sterkt møte med hans tidligere favorittlærer, så sterkt at det også må dokumenteres med en minidokumentar på video. Det gamle klassebildet får han også lurt inn.

JBB-redaksjonen gleder seg til oppfølgeren, Pål Vegards møte med barnehagetanten.

https://twitter.com/#!/espenandreas/statuses/201192565091991552

https://twitter.com/#!/PalVegard/statuses/201592542112907266

3. Direkte fra avreise-bildebyline.
Ja, det er sant. Fædrelandsvennen sendte direkte fra Starts avreise til viktig bortekamp. Takk til @JohannesFB

4. I-landsproblembildebyline
Nettavisens Magnus Blaker tør der andre tier, og konstaterer at det er fryktelig trangt i «det beryktede midtsetet» i NSBs nye supertog. «Undertegnede journalist er litt over middels bred over skuldrene, og la fort merke til at skuldrene tok opp plass på begge setene på begge sier når jeg satt meg ned i midtsetet. Med en passasjer på hver side var det lite som ga følelsen av en behagelig togreise.» Takk til @helgebirk

5. Ble kasta på flyet to timer før-bildebyline.

https://twitter.com/#!/dbkvamme/statuses/204507080810434560

6. Frister-bildebyline.
VGs Eirik Borud avslører at Christina Vukicevic spiste godteri i februar, etter en avholdende periode på fem måneder. Dette innbyr så klart til fristeri-journalistikk, men Vukicevic nekter å ta imot den medbragte posen med seigmenn. Hva skal Borud lokke med i neste sak? Øl? Hasj? Anabole steroider?

Uansett, på VG-desken rev de seg sikkert i håret da Vukicevic ikke tok imot posen. For da røyk oppfølgersaken «Hekkesprekk for Godte-Christina» hvis godtene hadde ført til dårlig resultat. Takk til @finansakrobat.

Og apropos journalister som pusher fristelser (takk til @ebjorshol):

7. Justin Bieber-scoop-videobyline.
Glem Fredrik Skavlan-intervjuet, det var VG-journalist Bjørn-Martin Nordby som gjorde det store scoopet da Justin Bieber satte Oslo på hodet. Han spiste nemlig sushi ved nabobordet til Bieber og entourage, og kommer med flere oppsiktsvekkende avsløringer. Vår favoritt er nok observasjonen av da følget gikk videre fra øl og vann til vin! «Det så ut til å være litt vin etter hvert, faktisk!», forteller en opprømt Nordby til kollegaen.

8. Fallskjermhopp-videobyline.
Der oslofiffen mesker seg med sushi i selskap med Justin Bieber må lokalavisjournalistene ty til mer konvensjonelle triks for å skaffe seg jævla bra bylines. Som den eviggrønne klassikeren fallskjermhopping. Her er det Gjengangerens Siv Elisabeth Limkjær som må til pers. Hun har vært med i JBB før.

8. Ønskereprise-bildebyline.
FHM-redaktør Martin Thronsen skapte furore da han trente opp sixpacken i spaltene til sitt eget blad, og sannelig ble det ikke en oppfølger: En fumetti – fotonovelle – om Sixpackmannen. Strålende selvironi-byline!

9. Metalturist-bildebyline.
Nettavisene er umettelige etter stoff, så da er det naturlig at Dagbladets Torgrim Øyre må skrive reisebrev fra sin årlige pilgrimstur til Sweden Rock Festival. Og for å presisere: det er bare Øyre som kan skryte på seg en Jævla Bra Byline her, de andre metalturistene jobber ikke i Dagbladet.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Jævla bra byline 52: Journalisten i fokus 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..