Kategorier
Hiphop Intervjuer Tegneserier

Drabant i pressen 6

Drabant har vært på bokbloggturné, mens Ny Tid har sett nærmere på forskjellene i graffitidebatten i Oslo og Bergen. Og ikke minst: Dagsavisens kulturredaktør Mode Steinkjer trakk fram Drabant som en av bøkene du bør lese i sommer i TV 2s «God morgen Norge» – i selskap med Umberto Eco, Anna Gavalda og Syndere i sommersol.

Bokbloggturné.
Fem forskjellige bokbloggere har sagt sin mening om Drabant. Her er de.

The Witch of the North gir terningkast 5, med følgende begrunnelse: «Dette er et sted jeg virkelig ikke ville ønsket at mine barn skulle havne! Dop, hasardiøse flukter og vold. Tegningene får virkelige frem den rette stemningen, og jeg må si at dette kan jeg anbefale videre.»

Ungdomsboka tror «Drabant kan bli for oppvekst på 90-tallet det Narverne av Christopher Nielsen var for 70-tallet».

Ingaplinga er mer ambivalent, og skriver følgende: «jeg er tvilende på om jeg kommer til å anbefale denne boken til elever på ungdomsskolen. kanskje har jeg blitt litt for gammel, men jeg mener at boken liberaliserer og gjør dop-delen litt for spennende. og med mine kunnskaper om hva som trigger ungdom i denne alderen, så blir det nok dessverre ikke noe anbefalt lektyre på mitt skolebibliotek. dessverre… for boken ER god!»

Regndrope skriver at «teikneseriar har aldri vore heilt mi greie», og hun lar seg heller ikke omvende av Drabant. Men gir like fullt rom for litt ros: «Boka gir innblikk i noko heilt nytt for meg, og berre det gjer den litt spennande. Teikningane er passe røffe, og passer bra til historia, synest eg. Og sjølv om det er mykje slang, verkar det ekte.»

Siljeblomst konkluderte slik: «Med Drabant har Øyvind Holen og Mikael Noguchi laget en interessant og godvond historie om hvordan det kunne være å vokse opp på 1990 – tallet, og hvordan det kan være å vokse opp i 2012.»

 Fin graffitisak fra Ny Tid. Trykk på bildene for større versjon.

Sjekk ut bestselgerlista til Platekompaniet.

Nytt intervju fra Akers Avis Groruddalen.

Dessverre kappet desken rått og brutalt fra bånn, midt i en setning. Her er det som ikke kom med.

Hvem bør skjerpe seg?
– Da har jeg lyst til å sitere forfatter Gunnar Staalesen, da han fikk nøyaktig samme spørsmål fra A-magasinet: «Folk som lager slike spørsmål som dette.» Det finnes ikke noe kjedeligere å besvare eller lese enn faste avisspalter med uinspirerte, klisjétunge spørsmål. Nå er det riktignok en viktig forskjell på Akers Avis og A-magasinet her, de fleste spørsmålene deres viser interesse for intervjuobjektet, mens A-magasinet «Fast og sist» har de nøyaktig samme spørsmålene hver uke.

Har du et forbilde?
– Det må bli faren min, Odd Johan Holen. Det var han som vekket interessen min for journalistikk, og det meste annet. Han var journalist på Bergens Tidendes oslokontor, og meldte overgang fra stortingspolitikk til kulturjournalistikk da jeg ble født, fordi han ikke ville jobbe på kveldene når han hadde barn hjemme. Jeg tok det valget tidligere, og viktigere enn at han lærte meg at journalistikk kunne være et spennende yrke var det at kone og barn uansett var langt viktigere enn karriere.

Er det noe som gjør deg sint?
– Uvitende og lite tolerante mennesker. Så hisser jeg da meg jevnlig opp over folks uvitenhet om hva og hvor stor Groruddalen er, og overfor alle som synes «nulltoleranse» er et hedersord. Når ble det å være tolerant noe feil?

Nok et NTB-intervju, denne gang fra Haugesunds Avis.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..