Kategorier
Tegneserier Tv

Zombieinvasjon

På tide å sjekke ut tegneserieversjonen av The Walking Dead, som tv-serien er basert på? Nå finnes første bok i norsk oversettelse. Sjekk også ut zombieutgaven av Seriemord.

Det tok to sesonger av tv-serien The Walking Dead før vi omsider fikk tegneserien den er basert på i norsk oversettelse, via det svenske forlaget Apart. Robert Kirkmans originale historie er «same, same, but different» sammenlignet tv-serien, ideen om en gruppe mennesker som føres sammen av zombieapokalypsen, men historien i de to variantene utvikler seg i noe forskjellige retninger.

Uansett om du har sett tv-serien eller ikke, tegneserien er så definitivt verdt å utforske. Forfatter Robert Kirkmans styrke er at han klarer å skildre det menneskelige i møte med det umenneskelige, og det er sjelden zombiehistorier har en slik emosjonell tyngde. Etter hvert som Kirkman vrir til fortellerkloa blir det direkte vondt å følge «The Walking Dead».

Disse zombiene er heller ikke alene i bladhyllene. Antologien Støkk lover en ny serie når nytt nummer kommer i kiosken i sommer, mens det norske forlaget Überpress i juni ga ut heftet ÜberZombie, og forlaget lover en ny runde zombier i september. – Disse zombiegreiene er det gøyeste jeg har holdt på med på lenge, forteller Are Edvardsen i Überpress.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

10 svar på “Zombieinvasjon”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..