Kategorier
Skjønnlitteratur

Yokoland går grønt

Yokoland har laget sin første barnebok på egen hånd. Siden jeg skrev denne D2-notisen har Jenny (5) også bestemt seg: Malermester Grønn er bra saker.

De fire illustratørene og designerne som utgjør Yokoland er best kjent for sin allsidige innpakning av en rekke bøker og cd-plater, og kanskje har du også fått med deg noen av utstillingene og bøkene deres. Malermester Grønn (Gyldendal) er derimot den første barneboken Aslak Gurholt Rønsen, Espen Friberg, Martin Lundell og Thomas Nordby har laget helt uten assistanse, etter at de tidligere har samarbeidet med Øystein Dolmen om Parkvesen og andre vesener (2008).

Malermester Grønn er i utgangspunktet en klassisk fargebok for de minste, om Malermester Grønns jakt på det grønne malingspannet sitt. Men én ting er annerledes, Yokoland bruker utelukkende svart, hvitt, grått og grønt – også når bakermester Brun og tante Fiolett dukker opp. Testleseren på fem år var noe usikker i møte med boken, og vaklet mellom å ville å høre den én gang til og vende tommelen ned for «kjedelig». Men én ting er sikkert: Magritte-vitsen går garantert over hodet på avkommet.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..