Kategorier
Hiphop Musikk

Ordsjongløren Aesop Rock

Står vi midt i en aldri så liten Def Jux-renessanse? Sjefen sjøl, El-P, er aktuell med både soloplate og produksjon på Killer Mikes R.A.P. Music-album, og sannelig er ikke Aesop Rock også tilbake med albumet Skelethon – hans første på fem år. En av låtene heter «ZZZ Top», og bare det er grunn nok for meg til å sjekke ut skiva.

I mellomtiden, et tilbakeblikk på 2001s flotte Labor Days og to finfine Def Jux-samlere. Men når får vi en gjenforening av Cannibal Ox og Company Flow?

Aesop Rock
Labor Days
Def Jux/MNW 2001
5/6

Diverse artister
Def Jux Presents …
Def Jux/MNW 2001
5/6

Blinkskudd som befester Def Jux som 2002s hiphop-plateselskap.

«My pen bleeds and stains the paper with thought,» hevder Aesop Rock. Og New York-rapperen står med sitt tredje album for alvor frem som en av hiphopens fremste ordsjonglører.

Labor Days er platen jeg har spilt aller mest de siste ukene, og Aesops intrikate tekstlinjer er av den typen som aldri slutter å fascinere. Aesops unike flyt får god drahjelp av det mystiske, jazza og minimalistiske lydbildet – i hovedsak med heller ukjente Blockhead bak spakene.

Er du skeptisk? Sjekk da ut den brillefine lavprissamleren Def Jux Presents …, med smakebiter fra Aesop Rock og likesinnede rimkunstnere som Cannibal Ox, Company Flow og RJD2.

Høydepunkter: «Daylight», «Flashflood», «9-5ers Anthem» og mange fler.

Diverse artister
Definitive Jux Presents III
Definitive Jux/Playground 2004
4/6

Rapperen og produsenten El-P (Company Flow) står i spissen for plateselskapet Definitive Jux. Og selv om vi må tilbake til 2001 for å finne genistreker som The Cold Vein av Cannibal Ox og Labor Days av Aesop Rock, har «the def jukies» fortsatt mye å by på.

Selskapets tredje samler byr på en sedvanlig miks av knivskarpe rim og tilbakeskuende og futuristisk hiphop fra nye og gamle Jux-navn som Murs, Cage, RJD2, Rob Sonic, El-P og en intro fra graffitilegenden Phase 2.

Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “Ordsjongløren Aesop Rock”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..