Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 56: Kropp er topp

Det er ikke bare kvinnelige popstjerner som kler av seg. Kropp er topp også i journalistenes verden. Flere bra bylines her.

1. Elsker sterke menn-bildebyline i helfigur – med sterk mann.
Personlig trener og VG-spaltist skriver at hun vil ha flere sterke menn, og VG-desken gir henne det hun drømmer om. Hvem blir førstemann som skriver svarsaken «Jeg vil ha damer med store pupper»?

2. Nakenbadstu-bildebyline i helfigur.
JBB-redaksjonen er ikke helt sikre på om det er bandet Beglomeg eller Lydverket-reporter Trine Sollie som vi bryte intimgrensene, men det ble i det minste en jævla bra byline for sistnevnte. De som følger ekstra godt med får også med seg at bylinebildet er en del av denne debatten.

3. Artikkelforfatter-med-dildo-i-truende-vinkel-bildebyline.
Altså, vi har ikke full likestilling i Journalist-Norge før mannlige journalister kan stikke sjømannsbruder og opplåsbare barbaraer i trynet på sine lesere. Dildojournalistikken er blitt en etablert sjanger, som representert her ved Taras Lene Wikander (t.v.), men hvem skal opplyse oss om mannlige sexleketøy? Takk til @finnANGER

4. Journalist som keeper-byline – med video.
Det beste med denne saken er ikke at TV 2s reporter blir spylt ned med brannslange. Nei, sett med bylinebriller er det aller beste med denne saken at TV 2s Mathias Skarpaas klarer å skrive en sak om seg selv i tredjeperson – der «Mathias Skarpaas» i tillegg er de to første ordene i ingressen. Det er bylinefaglig sterkt!

5. Påtroppende redaktør-bildebyline.
Journalistikkens første bud: Sørg for at folk vet hvem som er sjefen.

6. Påminnelse om redaktørstatus-bildebyline.
Journalistikkens andre bud: Sørg for at folk ikke glemmer hvem som er sjefen. Aftenpostens Knut Olav Åmås er ikke bare kulturredaktør, han er også debattredaktør, noe som avisa prøver å få fram på Facebook-siden til «Aftenposten meninger».

Men, vet du ikke hvem Åmås er, lurer du kanskje litt på hvem denne fyren på toppen av sida er? Det står ikke noe sted, kanskje Aftenposten er redd for at dette skal se ut som en Åmås-fanside? Men nå blir det verken fugl eller fisk.

https://twitter.com/Nakenroting/statuses/232480717714649090

7. Sitat i snakkeboble-byline.
NRK har lansert debattenes svar på MySpace, og håper en feiende flott måte å utheve sitatene på skal lokke til seg samfunnsdebattantene. Ytring-sjef Halvor Finess Tretvoll fant trolig ut at de standard svart/hvitt-bylinefotoene han tidligere innførte hos Dagsavisens Nyemeninger.no ikke var bok. Tretvolls åpningstekst er så godt skrevet at den belønnes med hele fire slike uthevede sitater.

8. Korrespondentbyline på forsida – to dager på rad.
Aftenposten er utvilsomt stolt av Kristin Solberg, som vel er den utenrikskorrespondenten som oftest har fått bylinebildet sitt plastret opp på Aftenpostens forside. Men denne varianten er både JBB-redaksjonen og vår anonyme tipser usikre på om vi har sett før. Toppsak på forsida – med tradisjonell bildebyline. Og attpåtil to ganger på rad! Det er uansett en jævla bra byline.

9. Byline som trenger mikroskop.
Har VG glemt byline her? Eller er det bare en ny, fiffig variant? For legg merke til akkrediteringsbeviset rundt halsen på journalisten: Står ikke navnet hennes der kanskje?

10. Artsyfartsy tegnet byline.
Skribentene på kultursidene i svenske Expressen er ikke som andre journalister. De er litt finere på det.

11. Småløyen retro-bildebyline.
VG-sportens Eirik Borud fanget interessen til avtroppende D2-journalist @VeslemoyAga, som synes hans retrolook i 70-talls Björn Borg-still (eller er det John McEnroe som er forbildet?) var småløyen. JBB-redaksjonen humrer også lett.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..