Kategorier
Hiphop Musikk Tegneserier

Drabant 2 i startgropa

I går ble det klart at Norsk kulturråd kjøper inn Drabant til alle norske bibliotekter, i det som faktisk var tidenes første pulje i den nye innkjøpsordningen for norske tegneserier.

Da passer det jo bra at jeg og Mikael Noguchi akkurat har satt i gang den lange veien fram mot Drabant 2. Her er en smakebit. Camilla blir med videre.

ILLUSTRASJON: MIKAEL NOGUCHI

Vi kan ikke røpe så mye av handlingen ennå, rett og slett fordi den ikke er skrevet ferdig ennå. Og det vil både gå vinter og vår før du får lese det ferdige resultatet, trolig snakker vi først utgivelse i 2014. Men førsteopplaget av Drabant er nå snart utsolgt, så få ut finger’n hvis du vil ha en first printing.

Vi kan røpe én ting om handlingen: Historien vil denne gangen utspille seg i 1995, halvannet år etter ener’n. Og 1995 var jo et bra år:

Bonus: En slags anmeldelse av Drabant i 360, flyplassmagasinet til Gardermoen. Vi fikk en helside, og omtale på både engelsk og norsk, og ble plukket ut som månedens bok. Selv om det neppe betyr at tegneserien nå selges i bokhandelen på Gardermoen …

Bonus 2: Lars Pygme Svehagen pønsker på en Drabant-tatovering. Men de tagsa til Senc og Deks kan vel bli vanskelige for en tatovør, kan de ikke?

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..