Kategorier
Mote Sakprosa Tegneserier

Drabant på Oslo Sneakerfest og Pecha Kucha

Det blir en travel helg for undertegnede og Mikael Noguchi. Lørdag 15. september kl. 13 stiller vi opp på Oslo Sneaker Fest for å signere tegneserier og lage customized Drabant-sneakers, og kl. 18 samme dag deltar vi på tegneserie-Pecha Kucha i Cappelen Damms lokaler i Akersgata.

Kanskje klarer jeg å lure inn en premiere på noen av hypotesene i min kommede bok, Donald-landet, også?

Kom og finn ut selv.

Vi blir langt fra alene. På Pecha Kucha får vi selskap av Inga Sætre, Sindre Goksøyr, Øystein Runde, Flu Hartberg og tegneseriedebutanten Odd-Magnus Williamson

På Oslo Sneaker Fest er vil stede kl. 13/14 for å signere Drabant og lage Drabant-sneakers. Og sjekk ut denne, første smakebit fra Drabant 2 er rentegna. Camilla ser bra ut!

Det er mer: Studenter ved Noroff er i gang med å lage radioteater av Drabant. Har du en Victor eller Camilla i magen, har du sjansen nå. De trenger skuespillere:

Og i oktober kommer boka mi om denne karen, Donald-landet: Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge.

Påstand (fra boka):

«Dette er det viktig å ta med seg i debatten om framtidens Norge: Hva slags tydelige fellesverdier skal Norge bygge på når landet nå blir stadig mer mangfoldig? Hvilke universelle likheter skal binde oss sammen? Skal vi slå ring om Bibelen, Grunnloven og Snorre, eller finnes det noe enklere, nyere og mer universelt?

Den tyske litteraturviteren Günter Waldmann hevder at triviallitteraturen får en erstatningsreligiøs funksjon i en verden der religiøse og moralske normer får mindre betydning. Det er nettopp her Donald kommer inn i bildet. Anda har påvirket oss da vi var som mest mottagelige, for de fleste nordmenn født etter 1940 har tilbrakt store deler av barndommen i Andeby. Vi er blitt formet av ideene og livssynet i tusenvis av historier om denne småborgeren det sjelden lykkes for. Det er ikke ‘vestlige verdier’ vi bør diskutere når vi snakker om hva som har formet og påvirket det norske fellesskapet.

Det er Andeby-verdier.»

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..