Kategorier
Hiphop Musikk

Mine 2Pac-anmeldelser, del 1

Torsdag 20. september kl. 1015 holder jeg gjesteforelesningen «Tupac og Norge» i kulturhistorie på Blindern, og da passer det bra å legge ut alle mine 2Pac-anmeldelser i to porsjoner. Først ut: Klassekampen-anmeldelser av All Eyez On Me og The Don Killuminati.

Jeg digga Me Against the World da den kom ut i 1995, og ble faktisk skuffet av All Eyez On Me året etter. Bonus: Anmeldelser av Luniz, Skee-Lo, Kris Kross, Sugarhill Gang, Dr. Dre, Westside Connection, Snoop (Doggy) Dogg, Mobb Deep og E-40. Regner med at Klassekampen får fart i hiphopanmeldelsene igjen når deres store musikksatsing starter seinere i høst.

Trykk på bildene for større versjoner.

Legg merke til hvordan jeg lurer OutKasts Atliens inn helt på slutten av anmeldelsen her. Sannheten var at dette var den eneste av de omtalte platene jeg ikke hadde hørt ennå, men jeg hadde en sterk mistanke om at den var verdt å sjekke ut. Du kan vel trygt si at den hadde fortjent litt større plass.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “Mine 2Pac-anmeldelser, del 1”

[…] “I ain’t captain of the yacht, but I’m on the boat”, rapper Beanie, og han har da også etablert seg som Jay-Zs kronprins gjennom tre bunnsolide soloplater og gruppen State Property. Dette er gangstarap med blues i ryggraden, langt unna brautingen til 50 Cent og nærmere den mørke melankolien hos Scarface, Styles P og 2Pac. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..