Dim sum-kunst

Det er for få koblinger til mat i norsk kunstliv, men heldigvis har vi matglade Øivin Horvei.

Lørdag 22. september åpnet han utstillingen «Dim Sum’n Leftovers» på TM 51 på Grünerløkka.

– Mitt utgangspunkt er å trekke paralleller mellom kunst og dim sum, ikke bare som mat, men som konsept og objekt. Jeg har tatt objekter fra og i arbeidene mine, og satt de inn i en slags futuristisk dim sum-kontekst, der skulpturer er basert på stabelkonseptet som trekurvene du får servert maten i på kinesiske restauranter.

Horvei holder høy aktivitet om dagen, og deltar samtidig på gruppeutstillingen «Power Redux» på Beach i London og har på gang utstillinger på NoPlace i oktober, Galleri S.E. i Bergen i januar og Tegnerforbundet i februar. Dessuten jobber han med popup-utstillingen Kuriositetskabinettet sammen med Aslak Rønsen fra Yokoland, et større prosjekt med mosaikkfliser, samt en kommende barnebok på Magikon forlag.

Men det viktigste spørsmålet gjenstår? Hvor får man tak i de beste kinesiske smårettene i Oslo?

– På Taste of China i Torggata. Lille Asia i Markveien er heller ikke så verst på dim sum.

Opprinnelig publisert i D2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: