Kategorier
Kunst Sakprosa

Gategallerier 2

Kontur Forlag har årets korteste høstliste: Fotoboka Street Art Norway Vol. 2. Forgjengeren nærmer seg et opplag på 10.000 eksemplarer. Sjekk bilder fra boka her, og les intervju med Norges street art-pioner her.

Da Kontur Forlag i 2010 ga ut Street Art Norway gjorde den vesle redaksjonen flere intervjuer på to uker enn i løpet av forlagets to første år. Fotoboken om norsk gatekunst ble trykt i nytt opplag allerede etter seks uker, og har nå et samlet opplag på 9500 eksemplarer.

Siden den gang har forlaget også skaffet seg internasjonal distribusjon gjennom Amazon, SCB Distribution og Turnaround Publishing Services, noe som har ført til at vårutgivelsen Stencil Wars – med Star Wars-inspirert gatekunst – har solgt over tusen eksemplarer etter bare to måneder.

Det er altså på høy tid med en oppfølger til Street Art Norway, og Street Art Norway Vol. 2 byr på mer av det samme – bilder av ny gatekunst fra Norges gater, sendt inn av forlagets årvåkne «korrespondenter». For flere av disse kunstverkene er allerede fjernet av ivrige graffitijegere, men nå bevart for ettertiden mellom to permer.

– Den nye boken viser mange nye artister som har kommet til de siste årene, men også bilder av nye og gamle malerier fra dem som har holdt på en stund. Boken vil vise den videre utviklingen til kunstformen, og at nye kunstnere og stemmer kommer til med nye impulser og en ny inspirasjon, og at dette igjen bærer kunstformen oppover og frem, forklarer Martin Berdahl Aamundsen i Kontur Forlag.

I tillegg har Martyn Reed, grunnleggeren av Nuart-festivalen i Stavanger, skrevet et essay om norsk «street art», der han gjør rede for historikken, dagens tilstand og de grunnleggende teknikkene innen kunstformen.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..